~

............................................... "Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"
Μαραθώνας είναι κωμόπολη της βορειοανατολικής Αττικής και έδρα του "Δήμος Μαραθώνος" ομώνυμου δήμου. Είναι από τους πιο ιστορικούς δήμους της Ελλάδας παγκοσμίως. Έγινε γνωστός από την "Μάχη του Μαραθώνα" ομώνυμη μάχη το Σεπτέμβριο του 490 π.Χ. μεταξύ Αθηναίων (Πλαταιών) και Περσών.
Πήρε την ονομασία της από τον τοπικό ήρωα Μάραθο. Αργότερα (στην αρχαιότητα) ιδρύθηκαν στην περιοχή και οι πόλεις "Προβάλινθος (δεν έχει γραφτεί ακόμα)" "Προβάλινθος" και "Τρικόρυθος (δεν έχει γραφτεί ακόμα)" "Τρικόρυθος" οι οποίες μαζί με το Μαραθώνα αποτέλεσαν την "Τετράπολη (δεν έχει γραφτεί ακόμα)" "Τετράπολη" της Αττικής. Από το Μαραθώνα προέρχονται οι όροι "Μαραθωνοδρόμος (δεν έχει γραφτεί ακόμα)" "Μαραθωνοδρόμος" και "Μαραθώνιος"
"Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια".

Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Tακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
3 /2013 
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Δ.Σ 
Ταχ. Δ/νση: Αφετηρία Μαραθωνίου Δρόμου
Ταχ. Κωδ.: 190 07 Μαραθώνας
Μαραθώνας 14 /2/2013
Α.Π: 3829

Τηλέφωνο : 22940- 67774, 67773
Πληροφορίες: Αναστασία Μυλωνά
FAX: 22940 67778
e-mail: dsmarath@otenet.gr

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010 και των άρθρων 3 και 4 του κανονισμού εργασιών του Δημοτικού Συμβουλίου (16853/20-4-2011), σας προσκαλούμε να προσέλθετε στο Δημοτικό Κατάστημα σε τακτική συνεδρίαση, που θα γίνει στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, Κτίριο 1 εντός των εγκαταστάσεων της Αφετηρίας Μαραθωνίου Δρόμου, στον Μαραθώνα, στις 19 Φεβρουαρίου 2013 , ημέρα Τρίτη και ώρα 18.30 μ.μ., με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:

1.     Περί ψήφισης προϋπολογισμού 2013 του Νομικού Προσώπου του Δήμου  «ΤΕΤΡΑΠΟΛΙΣ».
2.     Περί έγκρισης της υπ’αριθμ. 5-2013 ΚΕΔΜΑ (Κατάρτιση και ψήφιση της εισηγητικής έκθεσης προς το Δημοτικό Συμβούλιο, με την οποία τεκμηριώνονται τα έσοδα και τα έξοδα της επιχείρησης, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί από το δημοτικό προϋπολογισμό, με βάση το άρθρο 259 του Ν.3463/2006, όπως τροποποιήθηκε με την παρ.14 του άρθρου 10 του Ν.4071/2012).
3.     Περί λήψης απόφασης για αναμόρφωση προϋπολογισμού 2013 της ΚΕΔΜΑ .
4.     Περί αναμόρφωσης προϋπολογισμού του Δήμου.
5.     Περί λήψης απόφασης σχετικά με την υπ΄αριθμ. 3/2012 απόφασης μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών ( σχετικά με τα επικείμενα πρώην ιδιοκτησίας  ΕΤΒΑ).
6.     Περί λήψης απόφασης για τον έλεγχο υλοποίησης του προϋπολογισμού Δ΄ τριμήνου 2012 σύμφωνα με το Ν. 3852/2010 άρθρο 72 παρ. 1 περ. ΄β.
7.     Περί έγκρισης  διοργάνωσης ετήσιας αθλητικής εκδήλωσης με τίτλο: Διεθνής Ημιμαραθώνιος στον Μαραθώνα.
8.     Περί σύστασης «Συμβουλευτικής Επιτροπής Μουσείου Μαραθωνίου Δρόμου».
9.     Περί αποδοχής δωρεάς της κ. Ιολάνδης Παπαδοπούλου-Rolshausen για την κατασκευή γλυπτού, το ‹‹Άγαλμα της Νίκης››.
10.  Περί αντικατάστασης μέλους της Μ.Ε.ΔΗ.Μ.
11.  Περί έγκρισης του πρωτοκόλλου Προσωρινής και Οριστικής παραλαβής του έργου: ‹‹Σύστημα ύδρευσης Βαρνάβα›› της Κοινότητας Βαρνάβα και νυν Δήμου Μαραθώνα.
12.  Περί λήψης απόφασης για τον καθορισμό τιμής μονάδος για εξωδικαστικό συμβιβασμό οφειλών από μετατροπή εισφοράς γης σε χρήμα των φερομένων ιδιοκτητών της Πράξης Εφαρμογής της 3ης Πολεοδομικής Ενότητας Δημοτικής Κοινότητας Νέας Μάκρης του Δήμου Μαραθώνος.
13.  Περί λήψης Απόφασης για τον καθορισμό τιμής μονάδος για εξωδικαστικό συμβιβασμό οφειλών από μετατροπή εισφοράς γης σε χρήμα των φερομένων ιδιοκτητών των Πράξεων Εφαρμογής της 1ης και 5ης Πολεοδομικής Ενότητας της Δημοτικής Κοινότητας Νέας Μάκρης του Δήμου Μαραθώνος.
14.  Περί επικαιροποίησης της υπ’ αρίθμ. 157/2010 Απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου Νέας Μάκρης που αφορά την «πρόταση τροποποίησης και αποκατάστασης ιδιοκτησίας Δήμου Σπαρτιατών στην 1η Π.Ε. του Δήμου Νέας Μάκρης» με διόρθωση του σχεδίου που την συνοδεύει σύμφωνα με τις υποδείξεις του ΥΠΕΚΑ και της Περιφέρειας.
15.  Περί έγκρισης της μελέτης και τρόπου εκτέλεσης του έργου,  κατασκευή τοιχίου στήριξης του πεζοδρόμου στην Παραλία Μαραθώνα .
16.  Περί έγκρισης της μελέτης " Γεωλογικής Καταλληλότητας στα πλαίσια του έργου έγκριση Τοπικού Ρυμοτομικού στον Οικισμό Φλωρίς στη θέση Πλέστι στην περιοχή Ζούμπερι, στη συμβολή των οδών Αεροπορίας και Ευκαλύπτων για την ανέγερση Σχολείων ".
17.  Περί λήψης απόφασης για τους όρους δόμησης  στα πλαίσια του έργου: έγκριση Τοπικού Ρυμοτομικού στον Οικισμό Φλωρίς στη θέση Πλέστι στην περιοχή Ζούμπερι, στη συμβολή των οδών Αεροπορίας και Ευκαλύπτων για την ανέγερση Σχολείων . 
18.  Περί έγκρισης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Δήμου Μαραθώνος και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου - Εργαστήριο Αντισεισμικής Τεχνολογίας που αφορά στον ενόργανο έλεγχο του φέροντος οργανισμού Προσθίου κτιρίου 1ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Μάκρης.
19.  Περί έγκρισης χορήγησης παράτασης προθεσμίας εκτέλεσης του έργου   «Διανοίξεις - Διαπλατύνσεις οδών Π.Ε.1 Ερυθρός Δυτικά οδού Μπρεδάκη».
20.  Περί έγκρισης πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου, εγκατάσταση οργάνων παιδικής χαράς,  περίφραξης αυτής και ηλεκτροδότησης της στο γήπεδο Γραμματικού.
21.   Περί τροποποίησης της χάραξης της μελέτης " Κυκλοφοριακές παρεμβάσεις σε διασταυρώσεις της Νέας Μάκρης - Οριστική μελέτη ισόπεδου κόμβου οδών Αεροπορίας - Ποσειδώνος ".
22.  Περί έγκρισης της οδικής σήμανσης στα πλαίσια του έργου " Κυκλοφοριακές παρεμβάσεις σε διασταυρώσεις Δημοτικής Κοινότητας Νέας Μάκρης - Οριστική μελέτη ισόπεδου κόμβου οδών Αεροπορίας - Ποσειδώνος ".
23.  Περί τροποποίησης Τεχνικού Προγράμματος.
24.  Περί επιστροφής  παραβόλων και  χρημάτων ως αχρεωστήτως καταβληθέντων .
25.  Περί ορισμού ενός εκπροσώπου του Δήμου και του αναπληρωτή του, στην επιτροπή χαρακτηρισμού των λουτρικών εγκαταστάσεων τοπικής μας αρμοδιότητας.
26.  Περί έγκρισης πρότασης εθελοντικής εργασίας που αφορά την ενότητα εκπαίδευσης στην ιστοσελίδα του Δήμου.
27.  Περί έκδοσης άδειας άσκησης υπαίθριου στάσιμου εμπορίου για πώληση εποχιακών οπωροκηπευτικών προϊόντων , του κ. Γεωργίου Χρυσοβαλάντη-Χρήστου του Βασιλείου , σε καθορισμένη από το Δ.Σ. Μαραθώνα θέση επί της Λεωφόρου Ποσειδώνος και Αλιστράτης στην παραλία Μαραθώνα.
28.  Περί αδειών υπαίθριου στάσιμου-πλανόδιου εμπορίου-καντινών.
29.  Περί λήψης απόφασης για τον ορισμό Επιτροπής για την διενέργεια δημόσιας κλήρωσης για τη συγκρότηση συλλογικών οργάνων διοίκησης για τη διεξαγωγή δημόσιων διαγωνισμών ή την ανάθεση ή την αξιολόγηση, παρακολούθηση, παραλαβή προμηθειών, υπηρεσιών ή έργων, με βάση το άρθρο 26 του Ν. 4024/2011 για το έτος 2013.
30.  Περί πρόσληψης εποχιακού προσωπικού με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου διάρκειας δύο (2) μηνών για την αντιμετώπιση κατεπειγουσών εποχικών και πρόσκαιρων αναγκών για τη λειτουργία της Ε’ Παιδικής Εξοχής που βρίσκεται στον Αγ. Ανδρέα  Ν. Μάκρης  Δήμου Μαραθώνος.
31.  Περί πρόσληψης εποχιακού προσωπικού με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου διάρκειας δύο (2) μηνών για την αντιμετώπιση κατεπειγουσών εποχικών και πρόσκαιρων αναγκών για το έτος 2013.
32.  Περί αποδοχής ποσού 29.175,90€ από το Υπουργείο Εσωτερικών για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών σχολείων έτους 2013.
33.  Περί αποδοχής ποσού 140.589,36€ από τον ΟΣΚ για το έργο «Ανακατασκευή και αποκατάσταση κτιρίου Δημοτικού Σχολείου Τύμβου».
34.  Περί αποδοχής ποσού 40.000,00€ από τον ΟΣΚ για το έργο «Ανάπλαση αύλειων χώρων σχολικών συγκροτημάτων του Δήμου Μαραθώνος».
35.  Περί επιχορήγησης Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου του Δήμου Μαραθώνος για το έτος 2013.
36.  Περί παραχώρησης απλής χρήσης παραλίας και αιγιαλού έτους 2013 ( αίτηση αρ’ 1772/13 του Αγγελίνα Γεωργίου).
37.  Περί παραχώρησης απλής χρήσης παραλίας και αιγιαλού έτους 2013 ( αίτηση αρ’ 29958/12 του Μεταξά Αντωνίου).
38.  Περί παραχώρησης κοινόχρηστου χώρου (αίτηση αρ’ 31128/11-12-12 του Μπασινά Χρήστου).
39.  Περί πρακτικής άσκησης σπουδαστή (αίτηση Τσεβά Ιωάννα).
40.  Περί «Χορήγησης Δικαιωμάτων Διέλευσης στην εταιρεία HOL –HELLAS ON LINE στις περιοχές Μαραθώνα και Τύμβου του Δήμου Μαραθώνος, για τις ανάγκες των τηλεπικοινωνιακών της δικτύων».
41.  Περί καθιέρωσης λειτουργίας Γραμματείας Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Μαραθώνα σε δεκαοκτάωρη βάση.

Ο     ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
Στέργιος Τσίρκας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου