~

............................................... "Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"
Μαραθώνας είναι κωμόπολη της βορειοανατολικής Αττικής και έδρα του "Δήμος Μαραθώνος" ομώνυμου δήμου. Είναι από τους πιο ιστορικούς δήμους της Ελλάδας παγκοσμίως. Έγινε γνωστός από την "Μάχη του Μαραθώνα" ομώνυμη μάχη το Σεπτέμβριο του 490 π.Χ. μεταξύ Αθηναίων (Πλαταιών) και Περσών.
Πήρε την ονομασία της από τον τοπικό ήρωα Μάραθο. Αργότερα (στην αρχαιότητα) ιδρύθηκαν στην περιοχή και οι πόλεις "Προβάλινθος (δεν έχει γραφτεί ακόμα)" "Προβάλινθος" και "Τρικόρυθος (δεν έχει γραφτεί ακόμα)" "Τρικόρυθος" οι οποίες μαζί με το Μαραθώνα αποτέλεσαν την "Τετράπολη (δεν έχει γραφτεί ακόμα)" "Τετράπολη" της Αττικής. Από το Μαραθώνα προέρχονται οι όροι "Μαραθωνοδρόμος (δεν έχει γραφτεί ακόμα)" "Μαραθωνοδρόμος" και "Μαραθώνιος"
"Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια".

Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

Δωρεάν προβολές για τους νέους του Δήμου Μαραθώνα




Η πρωτοβουλία ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ του Δήμου Μαραθώνα ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΤΗ ΒΙΑ ΤΟΝ ΕΚΦΑΣΙΣΜΟ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ διοργανώνει δυο ακόμη προβολές ταινιών για τους νέους της περιοχής μας και τις οικογένειές τους με ελεύθερη είσοδο.

ΣΑΒΒΑΤΟ 2 Φεβρουαρίου 2013 στις 7μ.μ. στο Λύκειο Ν. Μάκρης:
για νέους Λυκείου και μεγαλύτερους
"ΤΟ ΤΑΞΙ"
του Κάρλος Σάουρα
(Ισπανική αντιφασιστική ταινία)
~~~~~~
ΚΥΡΙΑΚΗ 3 Φεβρουαρίου 2013 στις 11 π.μ. στον κιν/φο ΑΛΙΚΗ:
για ηλικίες δημοτικού
"ΑΖΟΥΡ ΚΑΙ ΑΣΜΑΡ"
Του Μισέλ Οσελό (κινούμενα σχέδια, μεταγλωττισμένο).
Με την υποστήριξη της Κοινωφελούς Επιχείρισης Δήμου Μαραθώνα.

Μια πρόταση ψυχαγωγίας, μια ευκαιρία συνάντησης για να αναζωογονήσουμε αξίες και αρχές που δεν θα επιτρέψουν στη βία το μίσος τη βαρβαρότητα να παρασύρουν τους νέους στην οπισθοδρόμηση.
Μια αφορμή να ξεκινήσουν οι νέοι τη δική τους πρόταση-απάντηση στον εκφασισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου