~

............................................... "Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"
Μαραθώνας είναι κωμόπολη της βορειοανατολικής Αττικής και έδρα του "Δήμος Μαραθώνος" ομώνυμου δήμου. Είναι από τους πιο ιστορικούς δήμους της Ελλάδας παγκοσμίως. Έγινε γνωστός από την "Μάχη του Μαραθώνα" ομώνυμη μάχη το Σεπτέμβριο του 490 π.Χ. μεταξύ Αθηναίων (Πλαταιών) και Περσών.
Πήρε την ονομασία της από τον τοπικό ήρωα Μάραθο. Αργότερα (στην αρχαιότητα) ιδρύθηκαν στην περιοχή και οι πόλεις "Προβάλινθος (δεν έχει γραφτεί ακόμα)" "Προβάλινθος" και "Τρικόρυθος (δεν έχει γραφτεί ακόμα)" "Τρικόρυθος" οι οποίες μαζί με το Μαραθώνα αποτέλεσαν την "Τετράπολη (δεν έχει γραφτεί ακόμα)" "Τετράπολη" της Αττικής. Από το Μαραθώνα προέρχονται οι όροι "Μαραθωνοδρόμος (δεν έχει γραφτεί ακόμα)" "Μαραθωνοδρόμος" και "Μαραθώνιος"
"Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια".

Τετάρτη, 23 Απριλίου 2014

ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ΜΑΡΑΘΩΝΑ: Hμερίδα με θέμα ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΡΑΘΩΝΑ ...

ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ΜΑΡΑΘΩΝΑ: Hμερίδα με θέμα ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ...: Η ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ Δημοτική παράταξη Δήμου Μαραθώνα σας προσκαλεί  την  Κυριακή 27 Απριλίου 2014 ώρα 11 πμ  στην αίθουσα παλαιού Δημαρχείο της Νέας Μάκρης.....
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου