~

............................................... "Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"
Μαραθώνας είναι κωμόπολη της βορειοανατολικής Αττικής και έδρα του "Δήμος Μαραθώνος" ομώνυμου δήμου. Είναι από τους πιο ιστορικούς δήμους της Ελλάδας παγκοσμίως. Έγινε γνωστός από την "Μάχη του Μαραθώνα" ομώνυμη μάχη το Σεπτέμβριο του 490 π.Χ. μεταξύ Αθηναίων (Πλαταιών) και Περσών.
Πήρε την ονομασία της από τον τοπικό ήρωα Μάραθο. Αργότερα (στην αρχαιότητα) ιδρύθηκαν στην περιοχή και οι πόλεις "Προβάλινθος (δεν έχει γραφτεί ακόμα)" "Προβάλινθος" και "Τρικόρυθος (δεν έχει γραφτεί ακόμα)" "Τρικόρυθος" οι οποίες μαζί με το Μαραθώνα αποτέλεσαν την "Τετράπολη (δεν έχει γραφτεί ακόμα)" "Τετράπολη" της Αττικής. Από το Μαραθώνα προέρχονται οι όροι "Μαραθωνοδρόμος (δεν έχει γραφτεί ακόμα)" "Μαραθωνοδρόμος" και "Μαραθώνιος"
"Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια".

Δευτέρα, 28 Απριλίου 2014

Πάμε στην πρώτη ανοιχτή συγκέντρωση της ΔΟΥΡΟΥ στις Αχαρνές

Την Τετάρτη 30 Απριλίου θα μιλήσει η Ρένα Δούρου, υποψήψια περιφερειάρχης Αττικής στο Μενίδι. Πρόκειται για την πρώτη ανοιχτή συγκέντρωση της ΔΟΥΡΟΥ που γίνεται στην Ανατολική Αττική.
Θα χαιρετίσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

  Για την μεταφορά μας έχει ναυλωθεί λεωφορείο 
που θα ξεκινήσει 18:30 από Μαραθώνα.  
Δηλώστε συμμετοχή στα τηλέφωνα 22940 94688 (10:00-13:00 και 18:00- 21:00) ή στο κινητό 6944374313.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου