~

............................................... "Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"
Μαραθώνας είναι κωμόπολη της βορειοανατολικής Αττικής και έδρα του "Δήμος Μαραθώνος" ομώνυμου δήμου. Είναι από τους πιο ιστορικούς δήμους της Ελλάδας παγκοσμίως. Έγινε γνωστός από την "Μάχη του Μαραθώνα" ομώνυμη μάχη το Σεπτέμβριο του 490 π.Χ. μεταξύ Αθηναίων (Πλαταιών) και Περσών.
Πήρε την ονομασία της από τον τοπικό ήρωα Μάραθο. Αργότερα (στην αρχαιότητα) ιδρύθηκαν στην περιοχή και οι πόλεις "Προβάλινθος (δεν έχει γραφτεί ακόμα)" "Προβάλινθος" και "Τρικόρυθος (δεν έχει γραφτεί ακόμα)" "Τρικόρυθος" οι οποίες μαζί με το Μαραθώνα αποτέλεσαν την "Τετράπολη (δεν έχει γραφτεί ακόμα)" "Τετράπολη" της Αττικής. Από το Μαραθώνα προέρχονται οι όροι "Μαραθωνοδρόμος (δεν έχει γραφτεί ακόμα)" "Μαραθωνοδρόμος" και "Μαραθώνιος"
"Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια".

Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017

Δύο νεκροί από πτώση ψεκαστικού ελικοπτέρου στον Σχινιά


ptosi-psekastikou-elikopterou-630.jpg

EUROKINISSI / ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ
Νεκροί είναι οι δύο από τους τρεις επιβαίνοντες στο ψεκαστικό ελικόπτερο ιδιωτικής εταιρίας που κατ' έπεσε πριν από τις 10 το πρωί στον υδροβιότοπο του Σχινιά.
Πρόκειται για τον χειριστή του ελικοπτέρου κι ενός φύλακα στην περιοχή του Σχινιά.
ΕUROKINISSI / ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ
Οι σοροί των δύο άτυχων ανδρών ανασύρθηκαν από τους πυροσβέστες και με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ μεταφέρθηκαν στο ΚΑΤ.
Ο τρίτος επιβάτης είναι τραυματισμένος, αλλά εκτός κινδύνου. Πρόκειται για έναν φοιτητή που έκανε την πρακτική του και ο οποίος απεγκλωβίστηκε από τα συντρίμμια του ελικοπτέρου πριν φτάσει η Πυροσβεστική στο σημείο της πτώσης. Με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μεταφέρθηκε και αυτός στο ΚΑΤ.
ΕUROKINISSI / ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ
Ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής, Πέτρος Φιλίππου, είπε (ΑΠΕ-ΜΠΕ)ότι όταν τελείωσε ο αεροψεκασμός ο χειριστής πήρε μαζί του στο ελικόπτερο τους δυο πολίτες για να πετάξουν πάνω από την περιοχή.
Το ελικόπτερο, όμως, χτύπησε σε καλώδια της ΔΕΗ και κατέπεσε.

Live η μοιραία πτήση

Τραγική ειρωνεία είναι ότι ένα από τα δύο άτομα που σκοτώθηκαν κατά τη συντριβή του ελικοπτέρου μετέδιδε ζωντανά στο Facebook τη μοιραία πτήση -το βίντεο τελειώνει απότομα τη στιγμή της πρόσκρουσης στα καλώδια. Το βίντεο παραμένει αναρτημένο στο λογαριασμό του άτυχου άνδρα, ο οποίος ήταν υπάλληλος φύλαξης.
«Έλεγχος βάρδιας από ψηλά» είναι η λεζάντα που το συνοδεύει. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου