~

............................................... "Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"
Μαραθώνας είναι κωμόπολη της βορειοανατολικής Αττικής και έδρα του "Δήμος Μαραθώνος" ομώνυμου δήμου. Είναι από τους πιο ιστορικούς δήμους της Ελλάδας παγκοσμίως. Έγινε γνωστός από την "Μάχη του Μαραθώνα" ομώνυμη μάχη το Σεπτέμβριο του 490 π.Χ. μεταξύ Αθηναίων (Πλαταιών) και Περσών.
Πήρε την ονομασία της από τον τοπικό ήρωα Μάραθο. Αργότερα (στην αρχαιότητα) ιδρύθηκαν στην περιοχή και οι πόλεις "Προβάλινθος (δεν έχει γραφτεί ακόμα)" "Προβάλινθος" και "Τρικόρυθος (δεν έχει γραφτεί ακόμα)" "Τρικόρυθος" οι οποίες μαζί με το Μαραθώνα αποτέλεσαν την "Τετράπολη (δεν έχει γραφτεί ακόμα)" "Τετράπολη" της Αττικής. Από το Μαραθώνα προέρχονται οι όροι "Μαραθωνοδρόμος (δεν έχει γραφτεί ακόμα)" "Μαραθωνοδρόμος" και "Μαραθώνιος"
"Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια".

Κυριακή, 28 Μαΐου 2017

"Δύο φωνές και μια κιθάρα" στην παραλία της Νέας Μάκρης, στο Coffee Seasons


Πάνος Αϊβαλής
ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ
Η Θεοδώρα Ρούση και ο κιθαρίστας Πέτρος Καψάλης

Χθες Σάββατο βράδυ απολαύσαμε "Δύο φωνές και μια κιθάρα" στην παραλία της Νέας Μάκρης, στο Coffee Seasons. Δυο καταπληκτικοί καλλιτέχνες μας χάρισαν ότι πιο όμορφο μουσικό άκουσμα που υπάρχει μέσα από το έντεχνο τραγούδι, (με ατμόσφαιρα Μπουάτ στην Πλάκα δεκαετία του '60 & '70) την Θεοδώρα Ρούση -με χωρίς υπερβολή- θεϊκή φωνή, και τον κιθαρίστα Πέτρο Καψάλη, σιγο-τραγουδώντας και εμείς μαζί τους.... 
Μπορούμε ανεπιφύλακτα να συμπεράνουμε από το παρατεταμένο χειροκρότημα του ακροατηρίου, ότι ήταν καθολική η αποδοχή των δυο καλλιτεχνών. 
Συγχαρητήρια στα παιδιά και πάντα τέτοια αλλά και στην διεύθυνση του Coffee Seasons για την ωραία και πετυχημένη επιλογή αυτή.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου