~

............................................... "Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"
Μαραθώνας είναι κωμόπολη της βορειοανατολικής Αττικής και έδρα του "Δήμος Μαραθώνος" ομώνυμου δήμου. Είναι από τους πιο ιστορικούς δήμους της Ελλάδας παγκοσμίως. Έγινε γνωστός από την "Μάχη του Μαραθώνα" ομώνυμη μάχη το Σεπτέμβριο του 490 π.Χ. μεταξύ Αθηναίων (Πλαταιών) και Περσών.
Πήρε την ονομασία της από τον τοπικό ήρωα Μάραθο. Αργότερα (στην αρχαιότητα) ιδρύθηκαν στην περιοχή και οι πόλεις "Προβάλινθος (δεν έχει γραφτεί ακόμα)" "Προβάλινθος" και "Τρικόρυθος (δεν έχει γραφτεί ακόμα)" "Τρικόρυθος" οι οποίες μαζί με το Μαραθώνα αποτέλεσαν την "Τετράπολη (δεν έχει γραφτεί ακόμα)" "Τετράπολη" της Αττικής. Από το Μαραθώνα προέρχονται οι όροι "Μαραθωνοδρόμος (δεν έχει γραφτεί ακόμα)" "Μαραθωνοδρόμος" και "Μαραθώνιος"
"Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια".

Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Διαχείριση απορριμάτων: Σε διαρκή αμφισβήτηση τα έργα της Αττικής


Στην αλυσίδα των αμφισβητήσεων της αποτελεσματικότητας και της συμμόρφωσης με την περιβαλλοντική νομοθεσία, τουλάχιστον, έρχεται να προστεθεί η θέση του επιτρόπου J. Potocnik, όπως αυτή εκφράζεται σε επιστολή - απάντησή του στον περιφερειακό σύμβουλο Αττικής κ. Ν. Γαλανό.
Στην απάντηση του κ.Potocnik, με διακριτικό αλλά σαφή τρόπο, επισημαίνεται το γεγονός ότι τα έργα της Αττικής δημοπρατούνται, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία αναθεώρησης του εθνικού και του περιφερειακού σχεδιασμού. Με έμμεσο πάλι τρόπο τίθεται θέμα παρακολούθησης της σχετικής διαδικασίας, καθιστώντας σαφές ότι δεν θεωρείται δεδομένη η συμμόρφωση προς την περιβαλλοντική νομοθεσία της ΕΕ.
Στο ίδιο θέμα αναφέρεται και το ρεπορτάζ της Νάντιας Βασιλειάδου στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», με τίτλο: «Κενό γράμμα» στην Ελλάδα η διαχείριση των αποβλήτων. Ανάμεσα στα άλλα, επισημαίνεται και η άρνηση του κ. Σγουρού να απαντήσει στα ερωτήματα της «Πρωτοβουλίας συνεννόησης για τη διαχείριση των απορριμμάτων», σχετικά με τη διαδικασία της αναθεώρησης του ΠΕΣΔΑ, γεγονός που έχει οδηγήσει σε καταγγελία στο Σώμα επιθεωρητών - ελεγκτών δημόσιας διοίκησης.
Συμπληρώνουμε, για να μην υπάρχουν παρανοήσεις, ότι με τα παραπάνω δεν τεκμηριώνεται ότι η στάση της ΕΕ είναι η πρέπουσα. Αφού η ίδια, μέσα από άλλα όργανα και διαδρομές, εκφράζει αντιφατικές απόψεις, δίνει πολιτική κάλυψη στην κυβέρνηση και στους περιφερειάρχες και, φυσικά, ανέχεται τη διασπάθιση χρήματος από τα ευρωπαϊκά ταμεία σε έργα σαν αυτά της Αττικής.


________________________
* από τον Αγαμέμνων. Posted in Ειδικά Θέματα ( ΧΥΤΑ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου