~

............................................... "Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"
Μαραθώνας είναι κωμόπολη της βορειοανατολικής Αττικής και έδρα του "Δήμος Μαραθώνος" ομώνυμου δήμου. Είναι από τους πιο ιστορικούς δήμους της Ελλάδας παγκοσμίως. Έγινε γνωστός από την "Μάχη του Μαραθώνα" ομώνυμη μάχη το Σεπτέμβριο του 490 π.Χ. μεταξύ Αθηναίων (Πλαταιών) και Περσών.
Πήρε την ονομασία της από τον τοπικό ήρωα Μάραθο. Αργότερα (στην αρχαιότητα) ιδρύθηκαν στην περιοχή και οι πόλεις "Προβάλινθος (δεν έχει γραφτεί ακόμα)" "Προβάλινθος" και "Τρικόρυθος (δεν έχει γραφτεί ακόμα)" "Τρικόρυθος" οι οποίες μαζί με το Μαραθώνα αποτέλεσαν την "Τετράπολη (δεν έχει γραφτεί ακόμα)" "Τετράπολη" της Αττικής. Από το Μαραθώνα προέρχονται οι όροι "Μαραθωνοδρόμος (δεν έχει γραφτεί ακόμα)" "Μαραθωνοδρόμος" και "Μαραθώνιος"
"Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια".

Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΗΜΕΡΑ 7μ.μ. ΓΙΑ ΧΥΤΑ


Το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο. Έχουμε τις δημοπρατήσεις των φαραονικών εργοστασίων που θα οδηγήσουν στην καύση και την εκτόξευση του κόστους διαχείρισης και την τεράστια επιβάρυνση του περιβάλλοντος. Κια από την άλλη δεν προχωράνε οι αντιδράσεις του Δήμου.
ΣΗΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 20-3-2013 στις 7μ.μ. γίνεται έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο Μαραθώνα και η μαζική παρουσία πολιτών θα είναι απαραίτητη.
Το Δημοτικό Συμβούλιο συνεδριάζει στην αφετηρία του Μαραθωνίου Δρόμου στο Μαραθώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου