~

............................................... "Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"
Μαραθώνας είναι κωμόπολη της βορειοανατολικής Αττικής και έδρα του "Δήμος Μαραθώνος" ομώνυμου δήμου. Είναι από τους πιο ιστορικούς δήμους της Ελλάδας παγκοσμίως. Έγινε γνωστός από την "Μάχη του Μαραθώνα" ομώνυμη μάχη το Σεπτέμβριο του 490 π.Χ. μεταξύ Αθηναίων (Πλαταιών) και Περσών.
Πήρε την ονομασία της από τον τοπικό ήρωα Μάραθο. Αργότερα (στην αρχαιότητα) ιδρύθηκαν στην περιοχή και οι πόλεις "Προβάλινθος (δεν έχει γραφτεί ακόμα)" "Προβάλινθος" και "Τρικόρυθος (δεν έχει γραφτεί ακόμα)" "Τρικόρυθος" οι οποίες μαζί με το Μαραθώνα αποτέλεσαν την "Τετράπολη (δεν έχει γραφτεί ακόμα)" "Τετράπολη" της Αττικής. Από το Μαραθώνα προέρχονται οι όροι "Μαραθωνοδρόμος (δεν έχει γραφτεί ακόμα)" "Μαραθωνοδρόμος" και "Μαραθώνιος"
"Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια".

Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

1ο Ανταλλακτικό Παζάρι της Κοινότητας Ανταλλαγών και Αλληλεγγύης Ανατολικής Αττικής «Μπρεξίζα»



Σας ενημερώνουμε ότι την Κυριακή 10 Μαρτίου, από τις 10:00 π.μ έως τις 17:00 μ.μ, στο χώρο του Λαογραφικού Μουσείου της Νέας Μάκρης, θα πραγματοποιηθεί το 1ο Ανταλλακτικό Παζάρι της Κοινότητας Ανταλλαγών και Αλληλεγγύης Ανατολικής Αττικής «Μπρεξίζα».
Σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε κι εσείς! Φέρτε το εμπόρευμά σας, κάθε είδους αντικείμενα που πια δε χρησιμοποιείτε, φαγητά και γλυκά ή οτιδήποτε άλλο επιθυμείτε, και ανταλλάξτε τα στο Παζάρι.
Το Παζάρι θα λειτουργήσει μόνο με το τοπικό εναλλακτικό νόμισμα της Κοινότητας, που είναι το «Μάραθο». Γίνετε μέλος επιτόπου στο σύστημα χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση ή άλλη υποχρέωση, κι εμείς ενεργοποιούμε αμέσως το λογαριασμό σας και αποκτάτε τα πρώτα σας 60 Μάραθα ώστε να κάνετε τις συναλλαγές σας. Χρειάζεται μόνο να έχετε μαζί σας την ταυτότητά σας.
Στο παζάρι θα υπάρχουν διάφορες δραστηριότητες για τους μικρούς μας φίλους και όχι μόνο, φαγητό, χορευτικά και θεατρικά δρώμενα και πολλές εκπλήξεις.
Δηλώστε συμμετοχή έως τις 7 Μαρτίου στο mail: info.brexiza@gmail.com ή στα συνεργαζόμενα καταστήματα.

Γίνετε μέλος στο σύστημα συναλλαγών «cyclos», μέσω του site μας www.brexiza.gr, και ενεργοποιήστε το λογαριασμό σας, προσκομίζοντας μια φωτοτυπία της αστυνομικής σας ταυτότητας σε ένα από τα τρία συνεργαζόμενα καταστήματα:

1. Φροντιστήριο "ΣΥΜΒΟΛΟ", Αγίας Παρασκευής 18, Νέα Μάκρη.
2. Κατάστημα Βιολογικών Προϊόντων "GET BIO", Λ. Μαραθώνος 25, Αγία Μαρίνα.
3. Καφετέρια "MARE CAFE", Παραλία Νέας Μάκρης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου