~

............................................... "Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"
Μαραθώνας είναι κωμόπολη της βορειοανατολικής Αττικής και έδρα του "Δήμος Μαραθώνος" ομώνυμου δήμου. Είναι από τους πιο ιστορικούς δήμους της Ελλάδας παγκοσμίως. Έγινε γνωστός από την "Μάχη του Μαραθώνα" ομώνυμη μάχη το Σεπτέμβριο του 490 π.Χ. μεταξύ Αθηναίων (Πλαταιών) και Περσών.
Πήρε την ονομασία της από τον τοπικό ήρωα Μάραθο. Αργότερα (στην αρχαιότητα) ιδρύθηκαν στην περιοχή και οι πόλεις "Προβάλινθος (δεν έχει γραφτεί ακόμα)" "Προβάλινθος" και "Τρικόρυθος (δεν έχει γραφτεί ακόμα)" "Τρικόρυθος" οι οποίες μαζί με το Μαραθώνα αποτέλεσαν την "Τετράπολη (δεν έχει γραφτεί ακόμα)" "Τετράπολη" της Αττικής. Από το Μαραθώνα προέρχονται οι όροι "Μαραθωνοδρόμος (δεν έχει γραφτεί ακόμα)" "Μαραθωνοδρόμος" και "Μαραθώνιος"
"Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια".

Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015

S.O.S Tα δέντρα στο δάσος του Σχοινιά είναι προσβεβλημένα από Bursaphelenchus xylophilus ή νηματώδη των κωνοφόρων.

S.O.S ---S.O.S ---S.O.S-----S.O.S---S.O.S---S.O.S---S.O.S---


              Καλησπέρα και Χρόνια Πολλά σε όλους! 
Σήμερα το μεσημέρι έκανα μια διαπίστωση σχετικά με το δάσος του αγαπημένου Σχοινιά και συγκεκριμένα στα δέντρα εκείνα που βρίσκονται στην κατάληξη του δρόμου που οδηγεί στην παραλία. Κατά την γνώμη μου και σύμφωνα με τις γνώσεις μου τα δέντρα είναι προσβεβλημένα από Bursaphelenchus xylophilus ή νηματώδη των κωνοφόρων. 
Είναι μια σοβαρή ασθένεια που μπορεί σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα να εξαφανίσει ολόκληρα δάση. Όποιος αρμόδιος διαβάζει αυτή μου την ανάρτηση θα πρέπει να το ελέγξει και να απευθυνθεί στις δασικές υπηρεσίες για την άμεση αντιμετώπιση του φαινομένου. Για την σοβαρότητα της ασθένειας, θα σας πω μόνο πως όσα δέντρα έχουν ήδη κιτρινίσει ως το καλοκαίρι θα είναι εντελώς ξερά θεωρούνται ήδη νεκρά και είναι φορείς της ασθένειας.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου