~

............................................... "Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"
Μαραθώνας είναι κωμόπολη της βορειοανατολικής Αττικής και έδρα του "Δήμος Μαραθώνος" ομώνυμου δήμου. Είναι από τους πιο ιστορικούς δήμους της Ελλάδας παγκοσμίως. Έγινε γνωστός από την "Μάχη του Μαραθώνα" ομώνυμη μάχη το Σεπτέμβριο του 490 π.Χ. μεταξύ Αθηναίων (Πλαταιών) και Περσών.
Πήρε την ονομασία της από τον τοπικό ήρωα Μάραθο. Αργότερα (στην αρχαιότητα) ιδρύθηκαν στην περιοχή και οι πόλεις "Προβάλινθος (δεν έχει γραφτεί ακόμα)" "Προβάλινθος" και "Τρικόρυθος (δεν έχει γραφτεί ακόμα)" "Τρικόρυθος" οι οποίες μαζί με το Μαραθώνα αποτέλεσαν την "Τετράπολη (δεν έχει γραφτεί ακόμα)" "Τετράπολη" της Αττικής. Από το Μαραθώνα προέρχονται οι όροι "Μαραθωνοδρόμος (δεν έχει γραφτεί ακόμα)" "Μαραθωνοδρόμος" και "Μαραθώνιος"
"Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια".

Σάββατο 11 Αυγούστου 2018

Προσφορά Μαρτίνου η διάνοιξη δρόμου για την οδική επικοινωνία της παραλίας Βαρνάβα με το Σέσι Γραμματικού (παραλιακά)

 ΕΛΛΗΝΕΣ  ΕΥΕΡΓΕΤΕΣ  

  Ο κ. Αθανάσιος Μαρτίνος    

                                Γράφει ο Μιχάλης Αποστολόπουλος*
Ο κ. Αθανάσιος Μαρτίνος, με ίδια έξοδα ανέλαβε το κόστος εκπόνησης μελέτης προγράμματος της Περιφέρειας Αττικής, για την διάνοιξη δρόμου και την οδική επικοινωνία μεταξύ παραλίας Βαρνάβα και Σέσι Γραμματικού (παραλιακά).
Με το γεγονός αυτό και αφού οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες (Αρχαξιολογική Υπηρεσία κλπ.) έχουν δώσει την συγκατάθεσή τους και έχει βρεθεί ανάδοχος από την περιφέρεια, ελπίζουμε και στην σύντομη, (όσο γίνεται στο Δημόσιο…) υλοποίησή του.
Επίσης, η εταιρεία του κ. Μαρτίνου «Αιγαίας», ανέλαβε τον καθαρισμό των δρόμων του Βαρνάβα από τα χόρτα. Το ειδικό συνεργείο θα ξεκινήσει την Τρίτη 14/8/2018, θα καθαρίσει περίπου 100.000 χλμ δρόμων και θα πληρωθεί από την εταιρεία.
Βέβαια η προσφορά της οικογένειας στον Βαρνάβα επεκτείνεται όλα αυτά τα χρόνια και σε άλλους τομείς όπως η συντήρηση των μηχανημάτων, προμήθεια ανταλλακτικών της Κοινότητας κ.α.
Τέλος εδώ δεν πρέπει να παραλείψουμε την συμβολή της τοπικής Προέδρου του Βαρνάβα κας Χαρούλας Ασημακοπούλου που με την προσωπικότητάς της κατάφερε να προσεγγίσει να εισηγηθεί και να τύχη της προσφοράς του εφοπλιστή για τον Βαρνάβα. 

_________
Από τo Dimotisnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου