~

............................................... "Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"
Μαραθώνας είναι κωμόπολη της βορειοανατολικής Αττικής και έδρα του "Δήμος Μαραθώνος" ομώνυμου δήμου. Είναι από τους πιο ιστορικούς δήμους της Ελλάδας παγκοσμίως. Έγινε γνωστός από την "Μάχη του Μαραθώνα" ομώνυμη μάχη το Σεπτέμβριο του 490 π.Χ. μεταξύ Αθηναίων (Πλαταιών) και Περσών.
Πήρε την ονομασία της από τον τοπικό ήρωα Μάραθο. Αργότερα (στην αρχαιότητα) ιδρύθηκαν στην περιοχή και οι πόλεις "Προβάλινθος (δεν έχει γραφτεί ακόμα)" "Προβάλινθος" και "Τρικόρυθος (δεν έχει γραφτεί ακόμα)" "Τρικόρυθος" οι οποίες μαζί με το Μαραθώνα αποτέλεσαν την "Τετράπολη (δεν έχει γραφτεί ακόμα)" "Τετράπολη" της Αττικής. Από το Μαραθώνα προέρχονται οι όροι "Μαραθωνοδρόμος (δεν έχει γραφτεί ακόμα)" "Μαραθωνοδρόμος" και "Μαραθώνιος"
"Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια".

Τρίτη 31 Ιουλίου 2018

Το "φαινόμενο" Ψινάκη στο Δήμο Μαραθώνα... και οι καταστροφικές συνέπειες για την περιοχή μας

Papoulakos Petros
ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ

  ΑΠΟΨΕΙΣ.... 
 Το "φαινόμενο" Ψινάκη δεν είναι άσχετο με το γενικότερο φαινόμενο επιλογής στη χώρα για την θέση του δήμαρχου, και όχι μόνο... ανθρώπων που θα διευκόλυναν με την στάση τους, την εφαρμογή της γενικότερης πολιτικής των ιδιωτικοποιήσεων και της παραχώρησης για εκμετάλλευση του ντόπιου πλούτου σε μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα εύκολα, γρήγορα και χωρίς πολλές αντιρρήσεις (λόγω αυξημένου ποσοστού...). Εκεί εντάσσεται και η εκλογή Ψινάκη στο Δήμο Μαραθώνα για την οποία ΟΛΟΙ πλην Λαϊκής Συσπείρωσης έβαλαν το χεράκι τους κι ας κάνουν τώρα τον ανήξερο... Δεν γνωρίζουν, δυστυχώς ότι οι συνέπειες είναι για όλους και σε κάποιες περιπτώσεις αν όχι σε όλες είναι τραγικές... 
Οι ψηφοφόροι και κάτοικοι της περιοχής αντί να "αυτομαστιγώνονται" ας αναλογιστούν πόσο συμβάλλουν με την ψήφο τους στη διαιώνιση του πελατειακού συστήματος που "παράγει" ανθρώπους για την εξυπηρέτηση προσωπικών και άλλων μεγάλων ντόπιων και ξένων συμφερόντων που δεν έχουν καμία σχέση με το συμφέρον του συνόλου...κι ας αξιοποιήσουν την πείρα από αυτή αλλά και τις άλλες τραγικές αλλά και επαναλαμβανόμενες εμπειρίες όχι μόνο στην εκλογή δημάρχου και γενικότερα και ουσιαστικότερα στην επιλογή και στήριξη με την ψήφο τους πολιτικής που εξυπηρετεί τον άνθρωπο και τις ανάγκες του...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου