~

............................................... "Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"
Μαραθώνας είναι κωμόπολη της βορειοανατολικής Αττικής και έδρα του "Δήμος Μαραθώνος" ομώνυμου δήμου. Είναι από τους πιο ιστορικούς δήμους της Ελλάδας παγκοσμίως. Έγινε γνωστός από την "Μάχη του Μαραθώνα" ομώνυμη μάχη το Σεπτέμβριο του 490 π.Χ. μεταξύ Αθηναίων (Πλαταιών) και Περσών.
Πήρε την ονομασία της από τον τοπικό ήρωα Μάραθο. Αργότερα (στην αρχαιότητα) ιδρύθηκαν στην περιοχή και οι πόλεις "Προβάλινθος (δεν έχει γραφτεί ακόμα)" "Προβάλινθος" και "Τρικόρυθος (δεν έχει γραφτεί ακόμα)" "Τρικόρυθος" οι οποίες μαζί με το Μαραθώνα αποτέλεσαν την "Τετράπολη (δεν έχει γραφτεί ακόμα)" "Τετράπολη" της Αττικής. Από το Μαραθώνα προέρχονται οι όροι "Μαραθωνοδρόμος (δεν έχει γραφτεί ακόμα)" "Μαραθωνοδρόμος" και "Μαραθώνιος"
"Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια".

Τρίτη 22 Μαΐου 2018

Νεολαία Μαραθώνα: "Πρέπει να προστατεύουμε το οικοσύστημα και όχι το σύστημα κύριε Δήμαρχε"

  Αυτοδιοίκηση   

Από: Μαθητές Δήμου Μαραθώνα
Προς: Δήμαρχο και Δημοτικό συμβούλιο
Για άλλη μια φορά λοιπόν αναγκαζόμαστε να σας γράφουμε για τα αυτονόητα . Πάει λοιπόν καιρός από την ημέρα που γυρίσατε από τις Βρυξέλλες. Η απόφαση ήρθε - ΝΕΝΙΚΉΚΑΜΕΝ- φράσις ιστορική, χρόνου παρακείμενου (έχουμε νικήσει). Έχουμε νικήσει τελικά; Καθώς όπως φαίνεται η ηλεκτροδότηση του έργου προχώρα κανονικά. Είχατε πει πως "Αν στις Βρυξέλλες δεν καταφέρω να το σταματήσω τότε σας θέλω μαζί μου να στήσουμε οδοφράγματα ". 
Εμείς περιμένουμε το κάλεσμα σας πριν να είναι αργά. Πρέπει να προστατεύουμε το οικοσύστημα και όχι το σύστημα κύριε δήμαρχε. Και αν θέλετε να μετράτε ως άνθρωπος κι εσείς κι όλοι μας, είναι υποχρέωση του ανθρώπου να διαφυλάττει τα δικαιώματα του και να προστατεύει τα δικαιώματα της φύσης. Όχι επειδή αυτή δεν έχει φωνή,αλλά αυτή επιτίθεται χωρίς φραγμούς και οίκτο κατασπαράζοντας τα πάντα στο διάβα της εκδήλωσης της προσέξτε μην είστε κι εσείς θύμα της .
Με βαθύτατη εκτίμηση η νεολαία Μαραθώνα
Αρθρογράφος: 
Γιώργος Μπαρδής
___________

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου