~

............................................... "Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"
Μαραθώνας είναι κωμόπολη της βορειοανατολικής Αττικής και έδρα του "Δήμος Μαραθώνος" ομώνυμου δήμου. Είναι από τους πιο ιστορικούς δήμους της Ελλάδας παγκοσμίως. Έγινε γνωστός από την "Μάχη του Μαραθώνα" ομώνυμη μάχη το Σεπτέμβριο του 490 π.Χ. μεταξύ Αθηναίων (Πλαταιών) και Περσών.
Πήρε την ονομασία της από τον τοπικό ήρωα Μάραθο. Αργότερα (στην αρχαιότητα) ιδρύθηκαν στην περιοχή και οι πόλεις "Προβάλινθος (δεν έχει γραφτεί ακόμα)" "Προβάλινθος" και "Τρικόρυθος (δεν έχει γραφτεί ακόμα)" "Τρικόρυθος" οι οποίες μαζί με το Μαραθώνα αποτέλεσαν την "Τετράπολη (δεν έχει γραφτεί ακόμα)" "Τετράπολη" της Αττικής. Από το Μαραθώνα προέρχονται οι όροι "Μαραθωνοδρόμος (δεν έχει γραφτεί ακόμα)" "Μαραθωνοδρόμος" και "Μαραθώνιος"
"Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια".

Δευτέρα, 14 Μαΐου 2018

Το Βήμα της Νέας Μάκρης: "ΣμεΣ" (Συναντήσεις με Συγγραφείς - συνάντηση 9η) - Κυριάκος Χαραλαμπίδης,

Το Βήμα της Νέας Μάκρης: "ΣμεΣ" (Συναντήσεις με Συγγραφείς - συνάντηση 9η) ...: Alexios Mainas            Αγαπητές/-οί,  αύριο Τρίτη 15.5.2018, το απόγευμα στο σεμινάριο "ΣμεΣ" (Συναντήσεις με Συγγραφεί...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου