~

............................................... "Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"
Μαραθώνας είναι κωμόπολη της βορειοανατολικής Αττικής και έδρα του "Δήμος Μαραθώνος" ομώνυμου δήμου. Είναι από τους πιο ιστορικούς δήμους της Ελλάδας παγκοσμίως. Έγινε γνωστός από την "Μάχη του Μαραθώνα" ομώνυμη μάχη το Σεπτέμβριο του 490 π.Χ. μεταξύ Αθηναίων (Πλαταιών) και Περσών.
Πήρε την ονομασία της από τον τοπικό ήρωα Μάραθο. Αργότερα (στην αρχαιότητα) ιδρύθηκαν στην περιοχή και οι πόλεις "Προβάλινθος (δεν έχει γραφτεί ακόμα)" "Προβάλινθος" και "Τρικόρυθος (δεν έχει γραφτεί ακόμα)" "Τρικόρυθος" οι οποίες μαζί με το Μαραθώνα αποτέλεσαν την "Τετράπολη (δεν έχει γραφτεί ακόμα)" "Τετράπολη" της Αττικής. Από το Μαραθώνα προέρχονται οι όροι "Μαραθωνοδρόμος (δεν έχει γραφτεί ακόμα)" "Μαραθωνοδρόμος" και "Μαραθώνιος"
"Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια".

Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2017

Συστράτευση κατά της λειτουργίας του ΧΥΤΑ στο Γραμματικό

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ

Η δημιουργία χώρου υγειονομικής ταφής απορριμμάτων στην περιοχή του Δήμου Μαραθώνος, κοντά σε ταμιευτήρα νερού, πάνω από παραλίες τις οποίες διέρχονται ρέματα που ξεκινούν ή διέρχονται μέσα από το χώρο κατασκευής του, η έλλειψη σοβαρής ενημέρωσης προς τους κατοίκους, η μη αποδοχή του έργου από τους κατοίκους και από τη δημοτική αρχή (αποφάσεις Δημοτικού Συμβουλίου), η μη ύπαρξη αξιόπιστων γεωλογικών μελετών, καθιστά το έργο εγκληματικά απαράδεκτο.
Στο Γραμματικό παραβιάζεται εδώ και χρόνια τόσο η Ευρωπαϊκή, όσο και Ελληνική νομοθεσία, από τουλάχιστον ακατάλληλους θεσμικούς παράγοντες, που άσκησαν και ασκούν εξουσία σε Περιφερειακό και Κυβερνητικό επίπεδο.
Όλα γίνονται για το κέρδος κάποιων επιχειρηματιών και όχι των τοπικών κοινωνιών. Είναι δυστυχώς βέβαιο, ότι οι κάτοικοι θα βιώσουν την άμεση και σφοδρή καταστροφή του περιβάλλοντος και την επακόλουθη κατάρρευση της δημόσιας υγείας (κατακόρυφη αύξηση των τερατογεννήσεων και της θνησιμότητας για όλες τις ηλικίες).
Είναι απαράδεκτο, σήμερα το έτος 2017 να μιλάμε για ΧΥΤΑ, όταν σε όλες τις προηγμένες κοινωνίες η ανακύκλωση επιβλήθηκε από τις κεντρικές κυβερνήσεις κι όταν η Ευρωπαϊκή Ένωση χρηματοδοτεί έργα ανακύκλωσης. Θα είμαστε ευγνώμονες προς κάθε κυβέρνηση που θα έθετε στόχο την κατά 95% – 98% ανακύκλωση των απορριμμάτων, την οποία θα επέβαλε υποχρεωτικά, με ξεκάθαρο νομικό πλαίσιο και αυστηρότατες κυρώσεις για τους παραβάτες.
Το έργο αυτό ΔΕΝ πρέπει να λειτουργήσει γιατί τότε θα σημάνει τη θανατική μας καταδίκη.
ΠΡΕΠΕΙ όλοι μαζί να αγωνιστούμε ενωμένοι, σαν μια γροθιά, με σθένος.
Το οφείλουμε στα παιδιά μας. Οφείλουμε να τους παραδώσουμε έναν τόπο που θα εγγυάται την υγεία τους, που θα εγγυάται το μέλλον τους και όχι τον αργό τους θάνατο !!!
Ένωση Συλλόγων Γονέων Δήμου Μαραθώνα


_____________
http://www.irafina.gr/sistratefsi-kata-tis-litourgias-tou-chita-sto-grammatiko/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου