~

............................................... "Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"
Μαραθώνας είναι κωμόπολη της βορειοανατολικής Αττικής και έδρα του "Δήμος Μαραθώνος" ομώνυμου δήμου. Είναι από τους πιο ιστορικούς δήμους της Ελλάδας παγκοσμίως. Έγινε γνωστός από την "Μάχη του Μαραθώνα" ομώνυμη μάχη το Σεπτέμβριο του 490 π.Χ. μεταξύ Αθηναίων (Πλαταιών) και Περσών.
Πήρε την ονομασία της από τον τοπικό ήρωα Μάραθο. Αργότερα (στην αρχαιότητα) ιδρύθηκαν στην περιοχή και οι πόλεις "Προβάλινθος (δεν έχει γραφτεί ακόμα)" "Προβάλινθος" και "Τρικόρυθος (δεν έχει γραφτεί ακόμα)" "Τρικόρυθος" οι οποίες μαζί με το Μαραθώνα αποτέλεσαν την "Τετράπολη (δεν έχει γραφτεί ακόμα)" "Τετράπολη" της Αττικής. Από το Μαραθώνα προέρχονται οι όροι "Μαραθωνοδρόμος (δεν έχει γραφτεί ακόμα)" "Μαραθωνοδρόμος" και "Μαραθώνιος"
"Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια".

Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017

ΣΠΥΡΟΣ ΛΟΥΗΣ - Ο ΝΕΡΟΥΛΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ ΟΠΟΥ ΤΗΝ 1η ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 1936 ΕΦΕΡΕ ΣΕ ΔΥΣΚΟΛΗ ΘΕΣΗ ΤΟΝ ΧΙΤΛΕΡ !!!




ΣΠΥΡΟΣ ΛΟΥΗΣ. Ο ΝΕΡΟΥΛΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ 
ΟΠΟΥ ΤΗΝ 1η ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 1936 ΕΦΕΡΕ ΣΕ ΔΥΣΚΟΛΗ ΘΕΣΗ ΤΟΝ ΧΙΤΛΕΡ !!!!!

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1936, που διεξήχθησαν στο Βερολίνο, η θρυλική μορφή του Ελληνικού αθλητισμού, νερουλάς στο επάγγελμα, ο Σπύρος Λούης ήταν επικεφαλής της πρωτοπόρου στην παρέλαση Ελληνικής ομάδας, ντυμένος με τη φουστανέλα.
Ο Χίτλερ εκείνη τη στιγμή, βρισκόταν στο κέντρο της εξέδρας των επισήμων, όταν τον είδε και έμαθε ποιος ήταν, ζήτησε να τον γνωρίσει από κοντά. Μόλις τελείωσε η παρέλαση, έγινε η συνάντηση του Χίτλερ με τον Έλληνα μαραθωνοδρόμο.
Ο δικτάτορας, κατέβηκε μαζί με τους υπασπιστές του και ζήτησε διερμηνέα για να μπορέσει να συνομιλήσει με τον Ολυμπιονίκη του μαραθωνίου δρόμου του 1896. Ο Χίτλερ πρόσφερε κάποιο δώρο στον Λούη και εκείνος ανταπέδωσε με ένα κλωνάρι ελιάς, που του είχε πασάρει μέλος της Ελληνικής αποστολής. Τότε ήταν, πάνω στην μεγαφωνική ανακοίνωση ότι ο αρχηγός του Γ΄Ράιχ συνομιλεί με τον θρυλικό Έλληνα ολυμπιονίκη και κατά τη διάρκεια των φωτογραφήσεων, ο Σπύρος Λούης έφερε σε δύσκολη το διερμηνέα ρωτώντας «τι χαμπάρια κυρ Χίτλερ μου, τι κάνει η οικογένεια;» Λέγεται ότι ο Έλληνας πρεσβευτής κόντεψε να πάθει «συγκοπή» αλλά ο Χίτλερ, αποχαιρέτησε τον παλιό νερουλά με χειραψία και χαμόγελα !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου