~

............................................... "Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"
Μαραθώνας είναι κωμόπολη της βορειοανατολικής Αττικής και έδρα του "Δήμος Μαραθώνος" ομώνυμου δήμου. Είναι από τους πιο ιστορικούς δήμους της Ελλάδας παγκοσμίως. Έγινε γνωστός από την "Μάχη του Μαραθώνα" ομώνυμη μάχη το Σεπτέμβριο του 490 π.Χ. μεταξύ Αθηναίων (Πλαταιών) και Περσών.
Πήρε την ονομασία της από τον τοπικό ήρωα Μάραθο. Αργότερα (στην αρχαιότητα) ιδρύθηκαν στην περιοχή και οι πόλεις "Προβάλινθος (δεν έχει γραφτεί ακόμα)" "Προβάλινθος" και "Τρικόρυθος (δεν έχει γραφτεί ακόμα)" "Τρικόρυθος" οι οποίες μαζί με το Μαραθώνα αποτέλεσαν την "Τετράπολη (δεν έχει γραφτεί ακόμα)" "Τετράπολη" της Αττικής. Από το Μαραθώνα προέρχονται οι όροι "Μαραθωνοδρόμος (δεν έχει γραφτεί ακόμα)" "Μαραθωνοδρόμος" και "Μαραθώνιος"
"Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια".

Σάββατο 8 Απριλίου 2017

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ


Τον αρχαιολογικό χώρο της αρχαίας Κορίνθου και το αρχαιολογικό μουσείο επισκέφτηκαν σήμερα Τρίτη 4 Απριλίου 2017 μαθητές του γυμνασίου Σλήμαν της πόλης Φυρθ της Γερμανίας και του 2ου γυμνασίου Ξυλοκάστρου.
Οι Γερμανοί μαθητές, μετά τις διαδοχικές επισκέψεις στο ναό του Επικούρειου Απόλλωνα στις Βάσσες, στον αρχαιολογικό χώρο και στο μουσείο των Δελφών και στον αρχαιολογικό χώρο και στο μουσείο της αρχαίας Κορίνθου, θα επιστρέψουν στη χώρα τους χορτασμένοι από πνευματική τροφή από τον αρχαιοελληνικό πολιτισμό και θα αποτελέσουν τους καλύτερους πρεσβευτές της Ελλάδος.
Γνωρίζετε τον αρχαιολογικό χώρο και το μουσείο της αρχαίας Κορίνθου;



ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
Στις συλλογές του Αρχαιολογικού Μουσείου περιλαμβάνονται:
Ευρήματα προϊστορικών χρόνων από την ευρύτερη περιοχή της Αρχαίας Κορίνθου, 
Ευρήματα γεωμετρικών- αρχαϊκών - κλασικών - ελληνιστικών χρόνων, 
Ευρήματα ρωμαϊκών - βυζαντινών χρόνων από την ρωμαϊκή και την μετέπειτα βυζαντινή πόλη, καθώς και από την εποχή Φραγκοκρατίας,
Ευρήματα από το Ιερό του Ασκληπιού και το παρακείμενο πρωτοχριστιανικό νεκροταφείο της πόλης (Αίθουσα Ασκληπιείου) 
Συλλογή ρωμαϊκών γλυπτών, ελληνικών και λατινικών επιγραφών στο Αίθριο του Μουσείου, καθώς και τεκμήρια της παρουσίας της κοινότητας των Ιουδαίων στην ρωμαϊκή πόλη. Ευρήματα από τις κορινθιακές κώμες και τα ιερά, καθώς και οι δίδυμοι Κούροι του νεκροταφείου της αρχαίας Τενέας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου