~

............................................... "Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"
Μαραθώνας είναι κωμόπολη της βορειοανατολικής Αττικής και έδρα του "Δήμος Μαραθώνος" ομώνυμου δήμου. Είναι από τους πιο ιστορικούς δήμους της Ελλάδας παγκοσμίως. Έγινε γνωστός από την "Μάχη του Μαραθώνα" ομώνυμη μάχη το Σεπτέμβριο του 490 π.Χ. μεταξύ Αθηναίων (Πλαταιών) και Περσών.
Πήρε την ονομασία της από τον τοπικό ήρωα Μάραθο. Αργότερα (στην αρχαιότητα) ιδρύθηκαν στην περιοχή και οι πόλεις "Προβάλινθος (δεν έχει γραφτεί ακόμα)" "Προβάλινθος" και "Τρικόρυθος (δεν έχει γραφτεί ακόμα)" "Τρικόρυθος" οι οποίες μαζί με το Μαραθώνα αποτέλεσαν την "Τετράπολη (δεν έχει γραφτεί ακόμα)" "Τετράπολη" της Αττικής. Από το Μαραθώνα προέρχονται οι όροι "Μαραθωνοδρόμος (δεν έχει γραφτεί ακόμα)" "Μαραθωνοδρόμος" και "Μαραθώνιος"
"Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια".

Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2016

Για την κάλυψη του 34ου Αυθεντικού Μαραθωνίου στις 13 Νοεμβρίου, η ΕΡΤ ετοιμάζει υπερπαραγωγή

Με μια πολύωρη μετάδοση που θα καλύψει κάθε μέτρο και κάθε εκδήλωση που έχει προγραμματισθεί για τον 34ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας προετοιμάζεται η ΕΡΤ για τις 13 Νοεμβρίου.

Ουσιαστικά προετοιμάζεται για τον δικό της τηλεοπτικό «μαραθώνιο», προκειμένου να καλύψει όλη τη δράση της κλασικής διαδρομής του αγώνα από την εκκίνηση στον Μαραθώνα μέχρι τον τερματισμό στο Παναθηναϊκό Στάδιο, καθώς επίσης και τους δρόμους των 5 και 10 χιλιομέτρων στην πόλη της Αθήνας, αλλά και όλες τις υπόλοιπες παράλληλες εκδηλώσεις.
Από τη συχνότητα της ΕΡΤ1 από τις 07:30 το πρωί της Κυριακής μέχρι τις 12.30, οι φίλαθλοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν για πέντε ολόκληρες ώρες όλη την αγωνιστική δράση, καθώς και πλούσιο ρεπορτάζ, προκειμένου να επιτευχθεί η πληρέστερη δυνατή κάλυψη της μοναδικής αυτής διοργάνωσης.
Από το στούντιο της ΕΡΤ τους αγώνες θα παρουσιάσουν οι Βαγγέλης Ιωάννου, Νίκος Τσώνης και Περικλής Μακρής, ενώ για τις ανάγκες του ρεπορτάζ θα βρίσκεται σε όλα τα κρίσιμα σημεία της πόλης και των αγώνων (Μαραθώνας, Σύνταγμα, βασικοί σταθμοί, Παναθηναϊκό Στάδιο) το δημοσιογραφικό επιτελείο της ΕΡΤ, αποτελούμενο από 15 δημοσιογράφους. Θα υπάρξουν καλεσμένοι στο στούντιο, ενώ μια από τις ξεχωριστές στιγμές της μετάδοσης θα είναι η εορταστική εκδήλωση της ΕΟΕ και του ΣΕΓΑΣ για την «Επέτειο των 120 χρόνων Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων και Μαραθωνίου Δρόμου».
Λίγο πριν τον τερματισμό του πρώτου Μαραθωνοδρόμου στις 10.45 της Κυριακής, θα παρελάσει η Ελληνική Ολυμπιακή Ομάδα και οι Ολυμπιονίκες του «Ρίο 2016» ενώ θα βραβευτούν Ελληνες και ξένοι Μαραθωνοδρόμοι και προσωπικότητες. Όλα αυτά στο Παναθηναϊκό Στάδιο που φιλοδοξία είναι να κατακλυστεί από φιλάθλους.
Να σημειωθεί, ακόμη, ότι για τις ανάγκες της κάλυψης θα χρησιμοποιηθούν δύο OB VAN, δύο live U, έξι δορυφορικά link και θα εργαστούν για την παραγωγή ήχου και εικόνας συνολικά 45 τεχνικοί.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου