~

............................................... "Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"
Μαραθώνας είναι κωμόπολη της βορειοανατολικής Αττικής και έδρα του "Δήμος Μαραθώνος" ομώνυμου δήμου. Είναι από τους πιο ιστορικούς δήμους της Ελλάδας παγκοσμίως. Έγινε γνωστός από την "Μάχη του Μαραθώνα" ομώνυμη μάχη το Σεπτέμβριο του 490 π.Χ. μεταξύ Αθηναίων (Πλαταιών) και Περσών.
Πήρε την ονομασία της από τον τοπικό ήρωα Μάραθο. Αργότερα (στην αρχαιότητα) ιδρύθηκαν στην περιοχή και οι πόλεις "Προβάλινθος (δεν έχει γραφτεί ακόμα)" "Προβάλινθος" και "Τρικόρυθος (δεν έχει γραφτεί ακόμα)" "Τρικόρυθος" οι οποίες μαζί με το Μαραθώνα αποτέλεσαν την "Τετράπολη (δεν έχει γραφτεί ακόμα)" "Τετράπολη" της Αττικής. Από το Μαραθώνα προέρχονται οι όροι "Μαραθωνοδρόμος (δεν έχει γραφτεί ακόμα)" "Μαραθωνοδρόμος" και "Μαραθώνιος"
"Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια".

Παρασκευή, 29 Ιουλίου 2016

Σε ύφεση η πυρκαγιά στο Κάτω Σούλι ΜαραθώναΣε ύφεση βρίσκεται αυτή την ώρα η πυρκαγιά που ξέσπασε λίγα λεπτά πριν τις 1 το μεσημέρι στη Λεωφόρο Ραμνούντος στο Κάτω Σούλι Μαραθώνα.
Αυτήν την ώρα στην περιοχή επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 12 οχήματα, 2 αεροπλάνα και 2 ελικόπτερα.
Κοντά στο σημείο της πυρκαγιάς βρίσκονται σπίτια όπως μπορείτε να δείτε και στις εικόνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου