~

............................................... "Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"
Μαραθώνας είναι κωμόπολη της βορειοανατολικής Αττικής και έδρα του "Δήμος Μαραθώνος" ομώνυμου δήμου. Είναι από τους πιο ιστορικούς δήμους της Ελλάδας παγκοσμίως. Έγινε γνωστός από την "Μάχη του Μαραθώνα" ομώνυμη μάχη το Σεπτέμβριο του 490 π.Χ. μεταξύ Αθηναίων (Πλαταιών) και Περσών.
Πήρε την ονομασία της από τον τοπικό ήρωα Μάραθο. Αργότερα (στην αρχαιότητα) ιδρύθηκαν στην περιοχή και οι πόλεις "Προβάλινθος (δεν έχει γραφτεί ακόμα)" "Προβάλινθος" και "Τρικόρυθος (δεν έχει γραφτεί ακόμα)" "Τρικόρυθος" οι οποίες μαζί με το Μαραθώνα αποτέλεσαν την "Τετράπολη (δεν έχει γραφτεί ακόμα)" "Τετράπολη" της Αττικής. Από το Μαραθώνα προέρχονται οι όροι "Μαραθωνοδρόμος (δεν έχει γραφτεί ακόμα)" "Μαραθωνοδρόμος" και "Μαραθώνιος"
"Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια".

Τρίτη 7 Ιουνίου 2016

«Μαραθώνας: το επόμενο Βήμα» την Τρίτη 7 Ιουνίου στο Μουσείο Ακρόπολης

ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Ποιο είναι το επόμενο βήμα για την ανάπτυξη του Μαραθώνα, ενός τόπου με μοναδική ιστορία, σπάνιο φυσικό περιβάλλον και αδιαμφισβήτητη πολιτιστική αξία;

Πώς και γιατί ένας τέτοιος τόπος δεν προστατεύεται επαρκώς και δεν αξιοποιείται σωστά ώστε να προσφέρει ποιότητα ζωής στους κατοίκους και να αποτελέσει πόλο έλξης για τους επισκέπτες του;
Τι μπορεί να γίνει ώστε να αξιοποιηθεί η δυναμική του διεθνούς brand του Μαραθωνίου δρόμου και να συνδεθεί με τον τόπο καταγωγής του;
Ποιες είναι οι προτάσεις του Δημόσιου τομέα αλλά και της κοινωνίας των πολιτών για να μπορέσει ο Μαραθώνας να προχωρήσει μπροστά;
Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, διοργανώνει την ημερίδα «Μαραθώνας: το επόμενο Βήμα», την Τρίτη 7 Ιουνίου 2016, 16.30-20.00, Μουσείο Ακρόπολης, (Διονυσίου Αρεοπαγίτου 15, Αθήνα).
Στόχος της ημερίδας είναι να ακουστούν συγκεκριμένες προτάσεις και να ξεκινήσει ουσιαστική συζήτηση ώστε ο Μαραθώνας να καταστεί διεθνής τουριστικός προορισμός, με βασικούς άξονες ανάπτυξης: α/ την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και της πολιτιστικής κληρονομιάς του, και β/ την ανάδειξη των ποιοτικών τοπικών προϊόντων, στοιχεία που αποτελούν άλλωστε την ξεχωριστή ταυτότητα και το συγκριτικό πλεονέκτημά του.

Καθαρισμός στο Δάσος Σχινιά – 3/6/2016 – για την Ημέρα Περιβάλλοντος
Εξάλλου, στο ευρύτερο πλαίσιο της ημερίδας και εν όψει της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, η ΕΛΛΕΤ σε συνεργασία με τον Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Σχινιά – Μαραθώνα (ΦΟΔΕΠΑΣΜ), διοργανώνει την Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016 και ώρα 11:00, καθαρισμό στο πευκοδάσος του Σχινιά με τη συμμετοχή μαθητών από τα Δημοτικά Σχολεία της περιοχής της Νέας Μάκρης και του Μαραθώνα.
Ο καθαρισμός πραγματοποιείται στο πλαίσιο των δράσεων ευαισθητοποίησης των πολιτών και των κατοίκων της περιοχής για ενεργό συμμετοχή στην προσπάθεια ανάδειξης της ιστορικής περιοχής του Μαραθώνα, ενώ αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για όλους μας να επισκεφθούμε τον τόπο 3 μόνο ημέρες πριν από την Ημερίδα της 7ης Ιουνίου όπου θα συζητηθεί το θέμα της αξιοποίησης, της αειφόρου ανάπτυξης και των δυνατοτήτων του Μαραθώνα διεξοδικά.

Σημείο Συνάντησης: Χώρος Στάθμευσης Ολυμπιακού Κωπηλατοδρομίου Σχινιά
Ημέρα & Ωρα Συνάντησης: Παρασκευή, 3 Ιουνίου 2016, στις 11:00.
Η συμμετοχή είναι ανοιχτή σε όλους! Γάντια, σακούλες και νερά θα παρέχονται σε όλους τους συμμετέχοντες – μην ξεχάσετε το απαραίτητο καπέλο και αντηλιακό για την προστασία σας!
Περισσότερες πληροφορίες: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Περιβάλλοντος & Πολιτισμού, κα Κ. Βλάχου 210-3225245 (εσωτ. 6).
Η ΕΛΛΕΤ δραστηριοποιείται εδώ και χρόνια στην περιοχή του Μαραθώνα – σε συνεργασία με τον Δήμο Μαραθώνος, τον Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Σχινιά – Μαραθώνα και τα σχολεία της περιοχής.

________________

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου