~

............................................... "Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"
Μαραθώνας είναι κωμόπολη της βορειοανατολικής Αττικής και έδρα του "Δήμος Μαραθώνος" ομώνυμου δήμου. Είναι από τους πιο ιστορικούς δήμους της Ελλάδας παγκοσμίως. Έγινε γνωστός από την "Μάχη του Μαραθώνα" ομώνυμη μάχη το Σεπτέμβριο του 490 π.Χ. μεταξύ Αθηναίων (Πλαταιών) και Περσών.
Πήρε την ονομασία της από τον τοπικό ήρωα Μάραθο. Αργότερα (στην αρχαιότητα) ιδρύθηκαν στην περιοχή και οι πόλεις "Προβάλινθος (δεν έχει γραφτεί ακόμα)" "Προβάλινθος" και "Τρικόρυθος (δεν έχει γραφτεί ακόμα)" "Τρικόρυθος" οι οποίες μαζί με το Μαραθώνα αποτέλεσαν την "Τετράπολη (δεν έχει γραφτεί ακόμα)" "Τετράπολη" της Αττικής. Από το Μαραθώνα προέρχονται οι όροι "Μαραθωνοδρόμος (δεν έχει γραφτεί ακόμα)" "Μαραθωνοδρόμος" και "Μαραθώνιος"
"Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια".

Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015

Αττική | μια περιήγηση στην περιοχή του Μαραθώνα





Σήμερα τραβάω για τον ιστορικό Μαραθώνα. Ξεκινώ την μέρα μου με έναν καφέ στην πόλη του Μαραθώνα, και είμαι έτοιμος για περιήγηση. Επισκέπτομαι το μουσείο του Μαραθώνιου Δρόμου για να δω από κοντά το αυθεντικό μετάλλιο του νικητή μαραθωνοδρόμου Σπύρου Λούη, ενώ σε κοντινή απόσταση μπορώ να διακρίνω το σημείο αφετηρίας του Μαραθωνίου. Βόρεια της κωμόπολης βρίσκεται ο πύργος της Οινόης, ο οποίος περιτριγυρίζεται απο όμορφα λουλούδια. Συνεχίζω προς το αρχαιολογικό μουσείο, οπού ξεχωρίζει το τρόπαιο της μάχης του Μαραθώνα. Λέω να αλλάξω όμως λίγο παραστάσεις, και παίρνω το μονοπάτι για το ιερό της Νεμέσεως. Αφού θαυμάσω το αρχαίο μεγαλείο, φεύγω και κατευθύνομαι, πού αλλού, στην παραλία, και μάλιστα, στην ταβέρνα που υπάρχει εκεί!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου