~

............................................... "Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"
Μαραθώνας είναι κωμόπολη της βορειοανατολικής Αττικής και έδρα του "Δήμος Μαραθώνος" ομώνυμου δήμου. Είναι από τους πιο ιστορικούς δήμους της Ελλάδας παγκοσμίως. Έγινε γνωστός από την "Μάχη του Μαραθώνα" ομώνυμη μάχη το Σεπτέμβριο του 490 π.Χ. μεταξύ Αθηναίων (Πλαταιών) και Περσών.
Πήρε την ονομασία της από τον τοπικό ήρωα Μάραθο. Αργότερα (στην αρχαιότητα) ιδρύθηκαν στην περιοχή και οι πόλεις "Προβάλινθος (δεν έχει γραφτεί ακόμα)" "Προβάλινθος" και "Τρικόρυθος (δεν έχει γραφτεί ακόμα)" "Τρικόρυθος" οι οποίες μαζί με το Μαραθώνα αποτέλεσαν την "Τετράπολη (δεν έχει γραφτεί ακόμα)" "Τετράπολη" της Αττικής. Από το Μαραθώνα προέρχονται οι όροι "Μαραθωνοδρόμος (δεν έχει γραφτεί ακόμα)" "Μαραθωνοδρόμος" και "Μαραθώνιος"
"Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια".

Τετάρτη, 11 Φεβρουαρίου 2015

Στους υγροτόπους του... ΤΑΙΠΕΔ αφιερωμένη η Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων


ygroviotopos.jpg

EUROKINISSI / ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣΣτους μικρούς νησιωτικούς υγροτόπους, στις Αλυκές Κίτρους, Νάξου και Αιγίου, στις λιμνοθάλασσες Κορισσίων και Λευκίμμης στην Κέρκυρα, που βρέθηκαν στο στόχαστρο του ΤΑΙΠΕΔ παρά το γεγονός ανήκουν στο ευρωπαϊκό Δίκτυο Natura 2000 και στο Εθνικό Σύστημα Προστατευόμενων Περιοχών, αφιέρωσε τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων ο υπουργός αναπληρωτής Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης.

«Η δική μας στόχευση είναι να διασώσουμε το πολύτιμο φυσικό κεφάλαιο των ελληνικών υγροτόπων και να διασφαλίσουμε την ελεύθερη δημόσια πρόσβαση και τις αξίες αναψυχής, έρευνας και εκπαίδευσης που μας προσφέρουν», αναφέρει στο μήνυμά του ο κ. Τσιρώνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου