~

............................................... "Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"
Μαραθώνας είναι κωμόπολη της βορειοανατολικής Αττικής και έδρα του "Δήμος Μαραθώνος" ομώνυμου δήμου. Είναι από τους πιο ιστορικούς δήμους της Ελλάδας παγκοσμίως. Έγινε γνωστός από την "Μάχη του Μαραθώνα" ομώνυμη μάχη το Σεπτέμβριο του 490 π.Χ. μεταξύ Αθηναίων (Πλαταιών) και Περσών.
Πήρε την ονομασία της από τον τοπικό ήρωα Μάραθο. Αργότερα (στην αρχαιότητα) ιδρύθηκαν στην περιοχή και οι πόλεις "Προβάλινθος (δεν έχει γραφτεί ακόμα)" "Προβάλινθος" και "Τρικόρυθος (δεν έχει γραφτεί ακόμα)" "Τρικόρυθος" οι οποίες μαζί με το Μαραθώνα αποτέλεσαν την "Τετράπολη (δεν έχει γραφτεί ακόμα)" "Τετράπολη" της Αττικής. Από το Μαραθώνα προέρχονται οι όροι "Μαραθωνοδρόμος (δεν έχει γραφτεί ακόμα)" "Μαραθωνοδρόμος" και "Μαραθώνιος"
"Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια".

Πέμπτη, 12 Ιουνίου 2014

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα στον 32ο Κλασικό Μαραθώνιο Αθηνών


Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τους «Δρομείς Χωρίς Σύνορα»


Αθήνα, 12 Ιουνίου 2014-

 Με κεντρικό μήνυμα «Κάθε χιλιόμετρο μετράει», οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα (Médecins Sans Frontières/MSF) ετοιμάζονται για τρίτη συνεχή χρονιά να ζήσουν την εμπειρία του Μαραθωνίου της Αθήνας, καλώντας το κοινό των Δρομέων Χωρίς Σύνορα να δηλώσει έγκαιρα τη συμμετοχή του. Οι εγγραφές ξεκίνησαν και γίνονται καθημερινά στα γραφεία των Γιατρών Χωρίς Σύνορα (Ξενίας 15, Αμπελόκηποι, Αθήνα, 9π.μ.-5μ.μ., Τηλ. 210 5 200 500). Προς το παρόν υπάρχουν θέσεις σε όλα τα αγωνίσματα, ενώ οι συμμετοχές θα ολοκληρωθούν στις 29 Αυγούστου.
 
Φέτος, όπως και πέρυσι, η ομάδα «Δρομείς Χωρίς Σύνορα» θα τρέξει για τα θύματα των ανθρωπιστικών κρίσεων παντού όπου συμβαίνουν στον κόσμο, για όλους εκείνους που μας έχουν ανάγκη, στο πλαίσιο του κορυφαίου αθλητικού θεσμού που για 32 ολόκληρα χρόνια τιμά το αθλητικό ιδεώδες και την κοινωνική προσφορά.

Πέρυσι, 1060 δρομείς υποστήριξαν έμπρακτα τη δράση των Γιατρών Χωρίς Σύνορα διανύοντας χιλιόμετρα αλληλεγγύης και στέλνοντας ένα συγκινητικό μήνυμα προσφοράς σε κάθε γωνιά του κόσμου. Μεταξύ αυτών ήταν και η πολύ δημοφιλής καλλιτέχνης, Μαριέττα Φαφούτη, η οποία δήλωσε: «Το να τρέχεις με εκατοντάδες ανθρώπους για τον ίδιο ακριβώς σκοπό –τον πόνο του άλλου- είναι μια από τις πιο συγκινητικές εμπειρίες που θα μπορούσε κανείς να ζήσει. Γιατί τότε καταλαβαίνεις ότι δεν είσαι μόνος. Και αυτό είναι η ελπίδα». 
 
Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα καλούν τους «Δρομείς Χωρίς Σύνορα» να μοιραστούν και φέτος την εμπειρία της συμμετοχής στα αγωνίσματα των 5χλμ, των 10 χλμ ή του Κλασικού Μαραθωνίου  στα 42 χλμ. Πρόκειται για αποστάσεις που πολλοί ασθενείς των Γιατρών Χωρίς Σύνορα διανύουν καθημερινά προσπαθώντας να επιβιώσουν από τον αποκλεισμό και τη στέρηση από βασικά αγαθά όπως η περίθαλψη, το νερό, η τροφή. Για τους "Δρομείς Χωρίς Σύνορα" είναι ένας αγώνας αλληλεγγύης που στόχο έχει να απαλύνει τον πόνο όλων εκείνων που δοκιμάζονται σκληρά.
 
Βρείτε περισσότερες πληροφορίες στο www.msf.gr/athensmarathon2014
 
Δηλώστε τώρα συμμετοχή στην ομάδα των Γιατρών Χωρίς Σύνορα και γίνετε μέρος της ομάδας όπου κάθε χιλιόμετρο μετράει γιατί σώζει ζωές!
 
Εγγραφές 
Καθημερινά στα γραφεία των Γιατρών Χωρίς Σύνορα
Ξενίας 15, Αμπελόκηποι, Αθήνα, 9π.μ.-5μ.μ.
Τηλ. 210 5 200 500
Email: marathon@msf.gr
www.msf.gr/athensmarathon2014
 
Συμμετοχές
Περιορισμένος αριθμός θέσεων σε όλα τα αγωνίσματα. Δήλωση συμμετοχής μέχρι τις 29 Αυγούστου.

- ΔΕΊΤΕ: http://left.gr/news/oi-giatroi-horis-synora-ston-32o-klasiko-marathonio-athinon#sthash.mb4pcBxk.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου