~

............................................... "Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"
Μαραθώνας είναι κωμόπολη της βορειοανατολικής Αττικής και έδρα του "Δήμος Μαραθώνος" ομώνυμου δήμου. Είναι από τους πιο ιστορικούς δήμους της Ελλάδας παγκοσμίως. Έγινε γνωστός από την "Μάχη του Μαραθώνα" ομώνυμη μάχη το Σεπτέμβριο του 490 π.Χ. μεταξύ Αθηναίων (Πλαταιών) και Περσών.
Πήρε την ονομασία της από τον τοπικό ήρωα Μάραθο. Αργότερα (στην αρχαιότητα) ιδρύθηκαν στην περιοχή και οι πόλεις "Προβάλινθος (δεν έχει γραφτεί ακόμα)" "Προβάλινθος" και "Τρικόρυθος (δεν έχει γραφτεί ακόμα)" "Τρικόρυθος" οι οποίες μαζί με το Μαραθώνα αποτέλεσαν την "Τετράπολη (δεν έχει γραφτεί ακόμα)" "Τετράπολη" της Αττικής. Από το Μαραθώνα προέρχονται οι όροι "Μαραθωνοδρόμος (δεν έχει γραφτεί ακόμα)" "Μαραθωνοδρόμος" και "Μαραθώνιος"
"Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια".

Κυριακή, 10 Νοεμβρίου 2013

Ο 31ος Κλασικός Μαραθώνιος Αθηνών, λίγο πριν την εκκίνηση

Βρίσκομαι εδώ στο Μουσείο Μαραθώνιου Δρόμου, και όπως πάντα συγκινήθηκα ακούγοντας πριν λίγο το μπαμ της εκκίνησης των αθλητών που από κάθε μέρος της γης ήρθαν να μας τιμήσουν... 


Κληρικός από τη Φλώρινα συμμετέχει στον 31ο Μαραθώνιο!!H μεγάλη μέρα αγώνων του 31ου Κλασικού Μαραθωνίου Αθηνών έφτασε. Σε λίγη ώρα, πρωί Κυριακή, οι δρόμοι της Αθήνας θα πλημμυρίσουν από περίπου 30.000 δρομείς, που συμμετέχουν σε κάποια από τις διαδρομές του αγώνα (Μαραθώνιος, 5χλμ., 10χλμ., δυναμικό βάδισμα, αγώνας για παιδιά).
Όσοι δεν τρέξετε, βγείτε στους δρόμους να εμψυχώσετε τους δρομείς!
Υπενθυμίζουμε επίσης πως ο αγώνας θα μεταδοθεί ζωντανά από την Δημόσια τηλεόραση.
Καλό τερματισμό σε όλους τους συμμετέχοντες.
Ραντεβού στο Καλλιμάρμαρο!

_________________
Φωτογραφίες: και 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου