~

............................................... "Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"
Μαραθώνας είναι κωμόπολη της βορειοανατολικής Αττικής και έδρα του "Δήμος Μαραθώνος" ομώνυμου δήμου. Είναι από τους πιο ιστορικούς δήμους της Ελλάδας παγκοσμίως. Έγινε γνωστός από την "Μάχη του Μαραθώνα" ομώνυμη μάχη το Σεπτέμβριο του 490 π.Χ. μεταξύ Αθηναίων (Πλαταιών) και Περσών.
Πήρε την ονομασία της από τον τοπικό ήρωα Μάραθο. Αργότερα (στην αρχαιότητα) ιδρύθηκαν στην περιοχή και οι πόλεις "Προβάλινθος (δεν έχει γραφτεί ακόμα)" "Προβάλινθος" και "Τρικόρυθος (δεν έχει γραφτεί ακόμα)" "Τρικόρυθος" οι οποίες μαζί με το Μαραθώνα αποτέλεσαν την "Τετράπολη (δεν έχει γραφτεί ακόμα)" "Τετράπολη" της Αττικής. Από το Μαραθώνα προέρχονται οι όροι "Μαραθωνοδρόμος (δεν έχει γραφτεί ακόμα)" "Μαραθωνοδρόμος" και "Μαραθώνιος"
"Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια".

Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Έγινε η παρουσίαση στην αίθουσα του ΔΣΑ του νέου βιβλίου του ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΜΑΧΑΙΡΑ με τίτλο "ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑ (1821-2012) ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑ"







Την Τετάρτη το βράδυ έγινε με επιτυχία η παρουσίαση του νέου βιβλίου του ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΜΑΧΑΙΡΑ με τίτλο "ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑ (1821-2012)ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑ" των εκδόσεων «Προσκήνιο - ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΙΔΕΡΑΤΟΣ», στην κατάμεστη -από φίλους του συγγραφέα- αίθουσα του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Ακαδημίας 60.
Για τον συγγραφέα και το βιβλίο μίλησαν οι: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ, ομ. Καθηγητής Πανεπιστημίου, ο ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΕΗΣ, ομ. Καθηγητής Πανεπιστημίου.
Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΞΙΝΟΣ, Δικηγόρος (πρώην πρόεδρος Δ.Σ.Α.) δεν κατάφερε να παραστεί και κείμενό του διάβασε ο ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΙΔΕΡΑΤΟΣ, Σκηνοθέτης – εκδότης.

Στο βήμα ο ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΕΗΣ, ομ. Καθηγητής Πανεπιστημίου.
Ο Καθηγητής ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ, μιλά για τον αγωνιστή 
και συγγραφέα Ευάγγελο Μαχαίρα αλλά και με καταγγελτικό λόγο
για την δεινή θέση που βρίσκεται η Ελλάδα μετά από τρία
αντισυνταγματικά μνημόνια και η ελπίδα του Ελληνικού λαού 
είναι σήμερα στην αξιωματική αντιπολίτευση να έρθει στην Εξουσία.





ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ: Αμυκλών 19, Χαλάνδρι 152 31
Τηλ.: 210 6726.600 – Fax: 210 6711.004

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου