~

............................................... "Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"
Μαραθώνας είναι κωμόπολη της βορειοανατολικής Αττικής και έδρα του "Δήμος Μαραθώνος" ομώνυμου δήμου. Είναι από τους πιο ιστορικούς δήμους της Ελλάδας παγκοσμίως. Έγινε γνωστός από την "Μάχη του Μαραθώνα" ομώνυμη μάχη το Σεπτέμβριο του 490 π.Χ. μεταξύ Αθηναίων (Πλαταιών) και Περσών.
Πήρε την ονομασία της από τον τοπικό ήρωα Μάραθο. Αργότερα (στην αρχαιότητα) ιδρύθηκαν στην περιοχή και οι πόλεις "Προβάλινθος (δεν έχει γραφτεί ακόμα)" "Προβάλινθος" και "Τρικόρυθος (δεν έχει γραφτεί ακόμα)" "Τρικόρυθος" οι οποίες μαζί με το Μαραθώνα αποτέλεσαν την "Τετράπολη (δεν έχει γραφτεί ακόμα)" "Τετράπολη" της Αττικής. Από το Μαραθώνα προέρχονται οι όροι "Μαραθωνοδρόμος (δεν έχει γραφτεί ακόμα)" "Μαραθωνοδρόμος" και "Μαραθώνιος"
"Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια".

Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου 2018

Πύρινα μέτωπα στο Μαραθώνα

   ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ     


Αργά το βράδυ της Τετάρτης 26 Σεπτεμβρίου ξέσπασε άλλη πυρκαγιά στην περιοχή Δικαστικά στον Μαραθώνα. Η φωτιά εξελίσσεται σε βραχώδη περιοχή με χαμηλή βλάστηση.
Επιτόπου έσπευσαν 40 πυροσβέστες με 20 οχήματα. Η φωτιά εξελίσσεται κοντά σε κατοικημένες περιοχές.

__________

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου