~

............................................... "Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"
Μαραθώνας είναι κωμόπολη της βορειοανατολικής Αττικής και έδρα του "Δήμος Μαραθώνος" ομώνυμου δήμου. Είναι από τους πιο ιστορικούς δήμους της Ελλάδας παγκοσμίως. Έγινε γνωστός από την "Μάχη του Μαραθώνα" ομώνυμη μάχη το Σεπτέμβριο του 490 π.Χ. μεταξύ Αθηναίων (Πλαταιών) και Περσών.
Πήρε την ονομασία της από τον τοπικό ήρωα Μάραθο. Αργότερα (στην αρχαιότητα) ιδρύθηκαν στην περιοχή και οι πόλεις "Προβάλινθος (δεν έχει γραφτεί ακόμα)" "Προβάλινθος" και "Τρικόρυθος (δεν έχει γραφτεί ακόμα)" "Τρικόρυθος" οι οποίες μαζί με το Μαραθώνα αποτέλεσαν την "Τετράπολη (δεν έχει γραφτεί ακόμα)" "Τετράπολη" της Αττικής. Από το Μαραθώνα προέρχονται οι όροι "Μαραθωνοδρόμος (δεν έχει γραφτεί ακόμα)" "Μαραθωνοδρόμος" και "Μαραθώνιος"
"Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια".

Τρίτη, 12 Ιουνίου 2018

Ψήφισμα διαμαρτυρίας για την κατασκευή του ΧΥΤΑ Γραμματικού

 και τις περιβαλλοντικές συνέπειες στην περιοχή, αν αυτή προχωρήσει, κατέθεσαν σήμερα στη Βουλή των Ελλήνων εκπρόσωποι του Πολιτιστικού Συλλόγου Μαραθώνα “Marathon Art Festival”

   ΑΝΘΡΩΠΟΣ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ  

Τρίτη, 12 Ιούνιος 2018


Στην Βουλή το θέμα του ΧΥΤΑ Γραμματικού, που είναι σε περιοχή ενταγμένη στο ευρωπαϊκό οικολογικό δίκτυο Natura 2000
Ψήφισμα διαμαρτυρίας για την κατασκευή του ΧΥΤΑ Γραμματικού και τις περιβαλλοντικές συνέπειες στην περιοχή, αν αυτή προχωρήσει, κατέθεσαν σήμερα στη Βουλή των Ελλήνων εκπρόσωποι του Πολιτιστικού Συλλόγου Μαραθώνα “Marathon Art Festival”.
Εκ μέρους του Προέδρου της Βουλής, κ. Νικολάου Βούτση, το ψήφισμα παρέλαβε αντιπροσωπεία βουλευτών, αποτελούμενη από τον Πρόεδρο και την Αντιπρόεδρο της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης κ.κ. Αντώνη Συρίγο και Μαρία Θελερίτη, την κ. Χαρά Καφαντάρη, μέλος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας του Περιβάλλοντος, καθώς και από τους βουλευτές κ.κ. Ιωάννη Δέδε και Παναγιώτη Σκουρολιάκο.
Όπως τόνισε ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μαραθώνα “Marathon Art Festival” κ. Μάριος Αρμάος, «με το ψήφισμα αυτό ζητάμε να σταματήσει αμέσως και να μη λειτουργήσει ποτέ το έργο του ΧΥΤΑ Γραμματικού, που έχει χτιστεί παρανόμως, σε απόσταση δύο χιλιομέτρων από την παραλία του Σέσι, σε περιοχή ενταγμένη στο ευρωπαϊκό οικολογικό δίκτυο Natura 2000. Το ΧΥΤΑ Γραμματικού, αν λειτουργήσει, θα μολύνει ανεπανόρθωτα τη θάλασσα του Ευβοϊκού, την ατμόσφαιρα και τον υδροφόρο ορίζοντα, τη λίμνη Μαραθώνα απ’ όπου πίνει νερό όλη η Αθήνα».
Τον κ. Αρμάο συνόδευε κατά την παράδοση του ψηφίσματος ο επικεφαλής της Ομάδας Πολιτών Ν. Μάκρης «Εν Δράσει» κ. Βασίλης Αχλάδης, ο οποίος ενημέρωσε τους βουλευτές πως μέχρι στιγμής 2.500 πολίτες έχουν υπογράψει κατά της συνέχισης του σχετικού έργου.

____________
http://www.marathonianea.gr/index.php/news-menu/2015-06-04-18-07-50/3258-2018-06-12-15-32-05

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου