~

............................................... "Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"
Μαραθώνας είναι κωμόπολη της βορειοανατολικής Αττικής και έδρα του "Δήμος Μαραθώνος" ομώνυμου δήμου. Είναι από τους πιο ιστορικούς δήμους της Ελλάδας παγκοσμίως. Έγινε γνωστός από την "Μάχη του Μαραθώνα" ομώνυμη μάχη το Σεπτέμβριο του 490 π.Χ. μεταξύ Αθηναίων (Πλαταιών) και Περσών.
Πήρε την ονομασία της από τον τοπικό ήρωα Μάραθο. Αργότερα (στην αρχαιότητα) ιδρύθηκαν στην περιοχή και οι πόλεις "Προβάλινθος (δεν έχει γραφτεί ακόμα)" "Προβάλινθος" και "Τρικόρυθος (δεν έχει γραφτεί ακόμα)" "Τρικόρυθος" οι οποίες μαζί με το Μαραθώνα αποτέλεσαν την "Τετράπολη (δεν έχει γραφτεί ακόμα)" "Τετράπολη" της Αττικής. Από το Μαραθώνα προέρχονται οι όροι "Μαραθωνοδρόμος (δεν έχει γραφτεί ακόμα)" "Μαραθωνοδρόμος" και "Μαραθώνιος"
"Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια".

Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017

Σημαντική παρουσίαση βιβλίου της γνωστής γιατρού Ελευθερίας Κρικέλη «Από Αύγουστο… σε Αύγουστο», με σύνθημα μας την αγάπη για τον συνάνθρωπο, χαρίζοντας Ζωή χωρίς κόστος την Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017, στο Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου

ΕΚΔΗΛΩΣΗ
από τον Σύλλογο Αρκάδων Ραφήνας, Νέας Μάκρης, Μαραθώνα "Ο Θ. Κολοκοτρώνης"Ελευθερία Κρικέλη vivlio

Την Κυριακή 19 Νοεμβρίου στον χώρο του Μουσείου του Μαραθωνίου Δρόμου,
θα διεξαχθεί συμβολικά, από τον Σύλλογο Αρκάδων Ραφήνας – Νέας Μάκρης – Μαραθώνα, ένας άλλος Μαραθώνιος, ο Μαραθώνιος Ζωής, αλτρουισμού κι αλληλεγγύης.
Ας δώσουμε «το παρών», στην παρουσίαση του βιβλίου της γνωστής γιατρού Ελευθερίας Κρικέλη «Από Αύγουστο… σε Αύγουστο», με σύνθημα μας την αγάπη για τον συνάνθρωπο, χαρίζοντας Ζωή χωρίς κόστος.
Μετά την παρουσίαση θα ακολουθήσει σχετική συζήτηση με ομιλητές τους:
Δημήτριο Μαγγίνα: Πρόεδρο Πανελλήνιου Συλλόγου Μεταμοσχεύσεων Καρδιάς-Πνευμόνων ΣυνεχΊΖΩ
Εμμανουήλ Κατσουρέλη: Σκηνοθέτη-Παραγωγό ραδιοφώνου στο 3ο Πρόγραμμα της ΕΡΤ
Νίκο Κομν. Χατζηγεωργίου: Συγγραφέα, Διευθυντή Εκδόσεων Μίλητος.
ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗ προσληση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου