~

............................................... "Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"
Μαραθώνας είναι κωμόπολη της βορειοανατολικής Αττικής και έδρα του "Δήμος Μαραθώνος" ομώνυμου δήμου. Είναι από τους πιο ιστορικούς δήμους της Ελλάδας παγκοσμίως. Έγινε γνωστός από την "Μάχη του Μαραθώνα" ομώνυμη μάχη το Σεπτέμβριο του 490 π.Χ. μεταξύ Αθηναίων (Πλαταιών) και Περσών.
Πήρε την ονομασία της από τον τοπικό ήρωα Μάραθο. Αργότερα (στην αρχαιότητα) ιδρύθηκαν στην περιοχή και οι πόλεις "Προβάλινθος (δεν έχει γραφτεί ακόμα)" "Προβάλινθος" και "Τρικόρυθος (δεν έχει γραφτεί ακόμα)" "Τρικόρυθος" οι οποίες μαζί με το Μαραθώνα αποτέλεσαν την "Τετράπολη (δεν έχει γραφτεί ακόμα)" "Τετράπολη" της Αττικής. Από το Μαραθώνα προέρχονται οι όροι "Μαραθωνοδρόμος (δεν έχει γραφτεί ακόμα)" "Μαραθωνοδρόμος" και "Μαραθώνιος"
"Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια".

Κυριακή 27 Αυγούστου 2017

ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ: Ένας ακόμα κρίκος στη μακάβρια αλυσίδα θανάτων στους ΟΤΑ

ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ: Ένας ακόμα κρίκος στη μακάβρια αλυσίδα θανάτων στους ΟΤΑ // Δε μπορεί να περνάνε οι ειδήσεις έτσι απλά… κι εμείς να συνηθίζουμε στο θάνατο...

-| Γράφει ο Νίκος Ξηρουδάκης // Στην "Παντιέρα" |-

Συνεχίζεται δυστυχώς το μακάβριο μνημονιακό γαϊτανάκι στο χώρο των οργανισμών του τοπικού κράτους. Ένα ατέλειωτο «χρονικό προαναγγελθέντων θανάτων».
Στο Δήμο Μαραθώνα αυτή τη φορά. 
Ξημερώματα Σαββάτου 26 Αυγούστου 2017, 3.15’ το πρωί, στη Νέα Μάκρη.
Ένας εργαζόμενος του Δήμου Μαραθώνα, συμβασιούχος 44 ετών, έχασε τη ζωή του στη διασταύρωση της Λεωφόρου Μαραθώνος με την οδό Γιασεμιών, καθώς την ώρα που φόρτωνε έναν κάδο στο απορριμματοφόρο, έπεσε πάνω του διερχόμενο αυτοκίνητο.
Μακάβρια λεπτομέρεια: Χάνοντας τη ζωή του, "γλίτωσε" την απόλυση που θα ερχόταν σε λίγες μέρες, καθώς έληγε η οκτάμηνη σύμβασή του.
Πού είναι τώρα όλοι αυτοί οι αλήτες, που στη διάρκεια της πρόσφατης απεργίας λέγανε πως δεν είναι βαριά και επικίνδυνη η εργασία των συμβασιούχων;
Ξημερώματα Σαββάτου 1 Ιουλίου, έχασε τη ζωή της η Ντανιέλλα Πρελορέντζου στου Ζωγράφου.
Λίγες μόνο ώρες μετά, άλλος ένας συμβασιούχος εργαζόμενος του Δήμου Θεσσαλονίκης τραυματίστηκε στο χώρο έξω από τον ΧΥΤΑ Μαυροράχης όταν μετακινήθηκε σταθμευμένο όχημα.
Ένα μήνα μετά τη Ντανιέλλα, 1 Αυγούστου, εργατικό δυστύχημα στη Σκάλα Λακωνίας όπου "εργολαβικοί" εργαζόμενοι καθάριζαν φρεάτιο του Δήμου Ευρώτα. Τρεις τελικά οι νεκροί, καθώς προχθές έχασε τη μάχη στη ΜΕΘ και ο τρίτος εργάτης.
Οι εργαζόμενοι των ΟΤΑ, που μπήκαν για άλλη μια φορά στο στόχαστρο της συντονισμένης προπαγάνδας στη διάρκεια της πρόσφατης αγωνιστικής απεργίας τους, δεν είναι αναλώσιμοι.
«Οι περισσότερες από τις περιπτώσεις εργατικών δυστυχημάτων δεν οφείλονται στην ‘’κακιά στιγμή’’. Είναι ‘’προαναγγελθέντες θάνατοι’’, εργοδοτικά εγκλήματα. Εγκλήματα ενός βάρβαρου καπιταλιστικού συστήματος, που προσπαθεί να ξεπεράσει τη δομική του κρίση απαλλοτριώνοντας κάθε εργατικό δικαίωμα, ακόμα και αυτό στη ζωή. Τίθεται στην επισφάλεια όχι μόνο το δικαίωμα στην εργασία, αλλά το ίδιο το δικαίωμα στη ζωή: «συμπίεση κόστους» λέγεται ‘επιστημονικά’.»

~~~~~
Αυτό γράφαμε σε προηγούμενη ανάρτηση:
> 20 εργάτες νεκροί τα 2 τελευταία χρόνια στους ΟΤΑ
http://pandiera.gr/20-%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%AC%CF%84%CE%B5…/

Δείτε ακόμα σχετικές αναρτήσεις:
> Χρονικό προαναγγελθέντος θανάτου: Εργαζόμενοι του Δ. Ζωγράφου για το θάνατο της συναδέλφου τους
http://pandiera.gr/%CF%84%CE%BF-%CF%87%CF%81%CE%BF%CE%BD%C…/
> Ο Ν. Μπινιώρης (Γ.Σ. ΠΟΕ-ΟΤΑ) στο Ράδιο Παντιέρα (Βίντεο)
http://pandiera.gr/%CE%BF-%CE%BD-%CE%BC%CF%80%CE%B9%CE%BD%…/
> Δε μπορεί να περνάνε οι ειδήσεις έτσι απλά… κι εμείς να συνηθίζουμε στο θάνατο
http://pandiera.gr/%CE%B4%CE%B5-%CE%BC%CF%80%CE%BF%CF%81%C…/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου