~

............................................... "Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"
Μαραθώνας είναι κωμόπολη της βορειοανατολικής Αττικής και έδρα του "Δήμος Μαραθώνος" ομώνυμου δήμου. Είναι από τους πιο ιστορικούς δήμους της Ελλάδας παγκοσμίως. Έγινε γνωστός από την "Μάχη του Μαραθώνα" ομώνυμη μάχη το Σεπτέμβριο του 490 π.Χ. μεταξύ Αθηναίων (Πλαταιών) και Περσών.
Πήρε την ονομασία της από τον τοπικό ήρωα Μάραθο. Αργότερα (στην αρχαιότητα) ιδρύθηκαν στην περιοχή και οι πόλεις "Προβάλινθος (δεν έχει γραφτεί ακόμα)" "Προβάλινθος" και "Τρικόρυθος (δεν έχει γραφτεί ακόμα)" "Τρικόρυθος" οι οποίες μαζί με το Μαραθώνα αποτέλεσαν την "Τετράπολη (δεν έχει γραφτεί ακόμα)" "Τετράπολη" της Αττικής. Από το Μαραθώνα προέρχονται οι όροι "Μαραθωνοδρόμος (δεν έχει γραφτεί ακόμα)" "Μαραθωνοδρόμος" και "Μαραθώνιος"
"Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια".

Πέμπτη, 24 Δεκεμβρίου 2015

Στο Μαγευτικό Ρυθμό των Χριστουγέννων το Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015. Πρωταγωνιστές η Παιδική Χορωδία της Νέας Μάκρης


Eirini Spanou
"Κάλαντα & Μελωδίες από την Παιδική Χορωδία της Ν.Μάκρης στο Μουσείο"
Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου - Marathon Run Museum. Στο  Μαγευτικό Ρυθμό των Χριστουγέννων το Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015. Πρωταγωνιστές η Παιδική Χορωδία της Νέας Μάκρης και ο Δάσκαλός τους - Μουσικός κος Γιάννης Χριστοφορίδης. Ένα υπέροχο μουσικό απόγευμα με Κάλαντα-Μελωδίες και Παραμύθια μάγεψαν τους εκλεκτούς καλεσμένους μας. Πολλά Συγχαρητήρια στη Διεύθυνση του Ωδείου Νέας Μάκρης, στα Παιδιά της Χορωδίας και στην κα Ωραιοζήλη Καραγιαννίδου, που με την όμορφη αφήγηση του Παραμυθιού έκανε την ατμόσφαιρά ακόμα πιο μαγική.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Παιδείας κος Γιάννης Μπούσουλας, η Δημοτική Σύμβουλος κα Αναστασία Ρίζου, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μαραθώνα κος Άγγελος Λένας.

_______________
http://makri-net.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου