~

............................................... "Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"
Μαραθώνας είναι κωμόπολη της βορειοανατολικής Αττικής και έδρα του "Δήμος Μαραθώνος" ομώνυμου δήμου. Είναι από τους πιο ιστορικούς δήμους της Ελλάδας παγκοσμίως. Έγινε γνωστός από την "Μάχη του Μαραθώνα" ομώνυμη μάχη το Σεπτέμβριο του 490 π.Χ. μεταξύ Αθηναίων (Πλαταιών) και Περσών.
Πήρε την ονομασία της από τον τοπικό ήρωα Μάραθο. Αργότερα (στην αρχαιότητα) ιδρύθηκαν στην περιοχή και οι πόλεις "Προβάλινθος (δεν έχει γραφτεί ακόμα)" "Προβάλινθος" και "Τρικόρυθος (δεν έχει γραφτεί ακόμα)" "Τρικόρυθος" οι οποίες μαζί με το Μαραθώνα αποτέλεσαν την "Τετράπολη (δεν έχει γραφτεί ακόμα)" "Τετράπολη" της Αττικής. Από το Μαραθώνα προέρχονται οι όροι "Μαραθωνοδρόμος (δεν έχει γραφτεί ακόμα)" "Μαραθωνοδρόμος" και "Μαραθώνιος"
"Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια".

Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Το Κέντρο Υγείας Νέας Μάκρης, χθες σήμερα αύριο





ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα της Κυριακής 8-12-13 μια παρέα ατόμων σε κατάσταση μέθης έφτασαν στο Κέντρο Υγείας Νέας Μάκρης συνοδεύοντας  άνδρα που ήταν σε ημικωματώδη κατάσταση που το προσωπικό τον οδήγησε στα επείγοντα. Επειδή οι υπόλοιποι περίμεναν έξω από το εξεταστήριο καπνίζοντας,`  το προσωπικό τους επισήμανε ότι απαγορεύεται το κάπνισμα στους χώρους του Κ. Υγείας. Τότε σε έξαλλη κατάσταση άρχισαν να απειλούν να κτυπούν και να σπάζουν. Αποτέλεσμα ένας σεκιούριτι στην μέση να δέχεται χτυπήματα από παντού και τρεις τζαμαρίες, μια πόρτα, μερικές καρέκλες σπασμένες. Οι απειλές και οι βρισιές συνεχίστηκαν για τα επόμενα τριάντα λεπτά όταν τελικά κατέφτασε η αστυνομία.
Οι δράστες μετά από όλα αυτά κατάθεσαν και μηνύσεις κατά της νοσηλεύτριας και του σεκιούριτι. Οι δράστες κρατούνται και εναντίων τους κινήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία.

Η Επιτροπή για την Αναβάθμιση του ΚΥΝΜ εκφράζει την συμπαράστασή της στους εργαζόμενους του ΚΥ για τις εφιαλτικές στιγμές που έζησαν τις πρώτες πρωινές ώρες και την ταλαιπωρία τους μέχρι το απόγευμα της Κυριακής στο αστυνομικό τμήμα Ν. Μάκρης. Τελικά μετά την άμεση αντίδραση της Διοίκησης 1ης ΥΠΕ και του Σισμανογλείου αφέθηκαν ελεύθεροι. Προστέθηκε και αυτή η δοκιμασία στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν από τις ελλείψεις σε προσωπικό.

Δηλώνουμε ότι θα εντείνουμε την προσπάθειά μας για την αναβάθμιση της  λειτουργίας του ΚΥΝΜ και καλούμε κάθε υπεύθυνο να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας των εργαζομένων και των εγκαταστάσεων του ΚΥΝΜ.

 Καλούμε τους  κατοίκους της περιοχής μας στην ημερίδα την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013 στις 11 το πρωί
στον κινηματογράφο ΑΛΙΚΗ
(πολιτιστικό & αθλητικό Πάρκο Ν. Μάκρης 34ο χλμ Λ. Μαραθώνος),

με θέμα:
Το Κέντρο Υγείας Νέας Μάκρης, χθες σήμερα αύριο,
που διοργανώνουμε:
·       Η Επιτροπή για Αναβάθμιση του Κέντρου Υγείας Ν.Μάκρης (ΕΑΚΥΝΜ) που αναδείχτηκε από  τοπικούς Φορείς και Πολίτες του Μαραθώνα και
·       ο Δήμος Μαραθώνα.

Να προβάλλουμε την ανάγκη λήψης όλων των αναγκαίων μέτρων για την πλήρη και ομαλή λειτουργία του ΚΥΝΜ.


Νέα Μάκρη 9-12-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου