~

............................................... "Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"
Μαραθώνας είναι κωμόπολη της βορειοανατολικής Αττικής και έδρα του "Δήμος Μαραθώνος" ομώνυμου δήμου. Είναι από τους πιο ιστορικούς δήμους της Ελλάδας παγκοσμίως. Έγινε γνωστός από την "Μάχη του Μαραθώνα" ομώνυμη μάχη το Σεπτέμβριο του 490 π.Χ. μεταξύ Αθηναίων (Πλαταιών) και Περσών.
Πήρε την ονομασία της από τον τοπικό ήρωα Μάραθο. Αργότερα (στην αρχαιότητα) ιδρύθηκαν στην περιοχή και οι πόλεις "Προβάλινθος (δεν έχει γραφτεί ακόμα)" "Προβάλινθος" και "Τρικόρυθος (δεν έχει γραφτεί ακόμα)" "Τρικόρυθος" οι οποίες μαζί με το Μαραθώνα αποτέλεσαν την "Τετράπολη (δεν έχει γραφτεί ακόμα)" "Τετράπολη" της Αττικής. Από το Μαραθώνα προέρχονται οι όροι "Μαραθωνοδρόμος (δεν έχει γραφτεί ακόμα)" "Μαραθωνοδρόμος" και "Μαραθώνιος"
"Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια".

Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ΜΑΡΑΘΩΝΑ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


Οι «ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ»
Διοργανώνουμε την Κυριακή 13-10-2013ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ΜΑΡΑΘΩΝΑ.

Θα επισκεφθούμε:
·        το ιερό των Αιγυπτίων θεών στη Μπρέξιζα,
·        τον Τύμβο,
·        το Τρόπαιο στη Μεσοσπορίτισα,
·        το Πρωτοελλαδικό νεκροταφείο στο Τσέπι και
· την Οινόη (Αγ. Σαράντα, Πύργο, Βαλανείο και Πύθιο) όπου προγραμματίζουμε να κλείσουμε με ένα σύντομο ΠΙΚ-ΝΙΚ με προμήθειες που θα έχει ο καθένας μας μαζί του.

Η περιήγηση θα γίνει με λεωφορείο.
Θα ξεκινήσουμε στις 8.45 το πρωί πίσω από την εκκλησία του Αγ. Κωνσταντίνου στη Νέα Μάκρη και θα επιστρέψουμε στις 4-5 το απόγευμα.

Για δηλώσεις συμμετοχής :
(6-9 μ.μ.) 22940986786976864596vdelagram@gmail.com

Το Δ.Σ . 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου