~

............................................... "Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"
Μαραθώνας είναι κωμόπολη της βορειοανατολικής Αττικής και έδρα του "Δήμος Μαραθώνος" ομώνυμου δήμου. Είναι από τους πιο ιστορικούς δήμους της Ελλάδας παγκοσμίως. Έγινε γνωστός από την "Μάχη του Μαραθώνα" ομώνυμη μάχη το Σεπτέμβριο του 490 π.Χ. μεταξύ Αθηναίων (Πλαταιών) και Περσών.
Πήρε την ονομασία της από τον τοπικό ήρωα Μάραθο. Αργότερα (στην αρχαιότητα) ιδρύθηκαν στην περιοχή και οι πόλεις "Προβάλινθος (δεν έχει γραφτεί ακόμα)" "Προβάλινθος" και "Τρικόρυθος (δεν έχει γραφτεί ακόμα)" "Τρικόρυθος" οι οποίες μαζί με το Μαραθώνα αποτέλεσαν την "Τετράπολη (δεν έχει γραφτεί ακόμα)" "Τετράπολη" της Αττικής. Από το Μαραθώνα προέρχονται οι όροι "Μαραθωνοδρόμος (δεν έχει γραφτεί ακόμα)" "Μαραθωνοδρόμος" και "Μαραθώνιος"
"Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια".

Κυριακή, 4 Αυγούστου 2013

Ελαφραίνουν την ΕΥΔΑΠ για να την πουλήσουνΤροπολογία που συνδέεται με την προετοιμασία της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΔΑΠ κατέθεσε η κυβέρνηση στο νομοσχέδιο του υπουργείου Τουρισμού που συζητείται Τρίτη και Τετάρτη στο Θερινό Τμήμα της Βουλής. Με την τροπολογία η ΕΥΔΑΠ ελαφρύνεται από υποχρεώσεις ώστε να αποδοθεί χωρίς εκκρεμότητες στον ιδιώτη αγοραστή, καθώς προβλέπεται ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς την ΕΥΔΑΠ και συμψηφισμός με τις οφειλές προς το Δημόσιο που έχει η εταιρεία.

Ο προσδιορισμός των ληξιπρόθεσμων οφειλών του διαστήματος μέχρι 30 Ιουνίου του 2013 θα γίνει με κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Μεταφορών και Υποδομών, ενώ μπαίνει ως όρος η παραίτηση της ΕΥΔΑΠ «από κάθε άλλη αξίωση και ένδικο μέσο». Παράλληλα, «λόγω των δημοσιονομικών περιορισμών» καταργείται κι η πρόβλεψη για κάλυψη από το Δημόσιο του ελλείμματος του λογαριασμού εφάπαξ για τους εργαζομένους της ΕΥΔΑΠ που υπηρετούσαν πριν τις 25/10/1999, προσφέροντας ακόμα μια διευκόλυνση στον ιδιώτη που θα αγοράσει την εταιρεία.
Για τη συστηματική απαξίωση της ΕΥΔΑΠ με αποφάσεις του Δ.Σ. της εταιρείας ενόψει της ιδιωτικοποίησής της κατέθεσαν ερώτηση και τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (Ν. Βαλαβάνη, Απ. Αλεξόπουλος, Δ. Γελαλής). Οι τρεις βουλευτές σημειώνουν ότι δίνεται δυνατότητα στον διευθύνοντα σύμβουλο και το Δ.Σ. της ΕΥΔΑΠ να προσλαμβάνουν εξωτερικούς συμβούλους «με στόχο την "από τα μέσα' υποβοήθηση της υπόθεσης ιδιωτικοποίησης της εταιρίας και του νερού», ενώ τριπλασιάζεται το ποσό για απευθείας αναθέσεις εργολαβιών (από τις 50.000 ευρώ στις 150.000 ευρώ). 
Οι βουλευτές υπογραμμίζουν ότι «η Διοίκηση χρησιμοποιεί ταυτόχρονα μέσα και πόρους της ίδιας της ΕΥΔΑΠ, για να παραδώσει, χωρίς κωλύματα, έτοιμο και φθηνό λάφυρο την εταιρεία στα χέρια των μεγάλων ιδιωτικών εταιρειών νερού».
Η τροπολογία για την ΕΥΔΑΠ ήταν μία από τις συνολικά έξι τροπολογίες που κατατέθηκαν χθες, Παρασκευή, στα δύο νομοσχέδια που συζητούνται την επόμενη εβδομάδα, αυτό του Τουρισμό κι εκείνο για τα αυθαίρετα. Στο νομοσχέδιο για τον Τουρισμό ενσωματώθηκαν δύο ακόμα τροπολογίες που έχουν σχέση με τον κορμό του νομοσχεδίου για τα τουριστικά καταλύματα και τις τουριστικές επαύλεις. Στο νομοσχέδιο για τα αυθαίρετα που συζητείται Τετάρτη και Πέμπτη ενσωματώθηκαν τροπολογίες για την έγκριση και τροποποίηση των Οργανισμών των δημόσιων φορέων και για τη λειτουργία του Γραφείου της Ελληνικής Προεδρίας της Ε.Ε.
Τροπολογία για τους δασικούς χάρτες και πολεοδομικές ρυθμίσεις
Επίσης στο νομοσχέδιο για τα αυθαίρετα κατατέθηκε τροπολογία με ρυθμίσεις πολεοδομικές, καθώς και σχετικές με τους θηροφύλακες και τους δασικούς χάρτες. Ειδικότερα για τους δασικούς χάρτες προβλέπεται ανάκληση της ανάρτησης των δασικών χαρτών που πραγματοποιήθηκε μετά τη δημοσίευση του νόμου για το Κτηματολόγιο και οι όποιες αντιρρήσεις επί αυτών των χαρτών θα αποσταλούν στην ΕΚΧΑ Α.Ε. Σχετικά με τους θηροφύλακες, προβλέπεται ότι θα μπορούν να κατάσχουν κι αυτοί δασικά προϊόντα, ενώ οι προσλαμβανόμενοι από εδώ και πέρα θα πρέπει να είναι απόφοιτοι Λυκείου, αλλά όσοι υπηρετούν ήδη συνεχίζουν ανεξαρτήτως τίτλου σπουδών.
Παράλληλα, προβλέπεται ότι δεν επιτρέπεται επικύρωση ανώμαλης δικαιοπραξίας που επιφέρει άρση αρτιότητας κληροτεμαχίου για τους μικρούς οικισμούς. Ακόμα προβλέπεται ότι οι άδειες δόμησης για ανέγερση κτηρίων σε παραδοσιακούς οικισμούς και διατηρητέα μνημεία εκπονούνται και υπογράφονται αποκλειστικά από αρχιτέκτονες μηχανικούς (αρχιτεκτονικές μελέτες) και πολιτικούς μηχανικούς (στατικές μελέτες).
Επίσης επέρχονται αλλαγές στη διαδικασία σύνταξης της πράξης εφαρμογής της πολεοδομικής μελέτης και συγκεκριμένα του απαραίτητου πιστοποιητικού υποβολής δήλωσης ιδιοκτησίας, το οποίο προσαρτάται στην πρώτη δικαιοπραξία εν ζωή, ενώ στις επόμενες δικαιοπραξίες γίνεται μνεία αυτής της προσάρτησης χωρίς η παράλειψη της μνείας να επιφέρει ακυρότητα της δικαιοπραξίας.
Κ.Π.


_____________________
http://www.avgi.gr/article/694047/elafrainoun-tin-eudap-gia-na-tin-poulisoun 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου