~

............................................... "Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"
Μαραθώνας είναι κωμόπολη της βορειοανατολικής Αττικής και έδρα του "Δήμος Μαραθώνος" ομώνυμου δήμου. Είναι από τους πιο ιστορικούς δήμους της Ελλάδας παγκοσμίως. Έγινε γνωστός από την "Μάχη του Μαραθώνα" ομώνυμη μάχη το Σεπτέμβριο του 490 π.Χ. μεταξύ Αθηναίων (Πλαταιών) και Περσών.
Πήρε την ονομασία της από τον τοπικό ήρωα Μάραθο. Αργότερα (στην αρχαιότητα) ιδρύθηκαν στην περιοχή και οι πόλεις "Προβάλινθος (δεν έχει γραφτεί ακόμα)" "Προβάλινθος" και "Τρικόρυθος (δεν έχει γραφτεί ακόμα)" "Τρικόρυθος" οι οποίες μαζί με το Μαραθώνα αποτέλεσαν την "Τετράπολη (δεν έχει γραφτεί ακόμα)" "Τετράπολη" της Αττικής. Από το Μαραθώνα προέρχονται οι όροι "Μαραθωνοδρόμος (δεν έχει γραφτεί ακόμα)" "Μαραθωνοδρόμος" και "Μαραθώνιος"
"Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια".

Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

Όλι Ρεν: Η κυβέρνηση έκοψε μισθούς και συντάξεις περισσότερο απ' ό,τι συμφώνησε με την τρόικα




Σε μεγαλύτερη μείωση των δαπανών για μισθούς και συντάξεις σε σχέση με τις αρχικές προβλέψεις στον προϋπολογισμό του 2012 προχώρησε η κυβέρνηση, όπως προκύπτει από την απάντηση του Επίτροπου Οικονομικών Υποθέσεων, Όλι Ρεν, σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, Ν. Χουντή, για την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού του 2012. Σύμφωνα με τον Όλι Ρεν, η μεγαλύτερη από το αναμενόμενο μείωση των δαπανών για μισθούς και συντάξεις οφείλεται "στον σημαντικό αντίκτυπο της νέας μισθολογικής κλίμακας και τον μεγαλύτερο αριθμό συνταξιοδοτούμενων".

Από τα στοιχεία της απάντησης του Όλι Ρεν στον Ν. Χουντή προκύπτει ότι το πρωτογενές έλλειμμα για το 2012 θα κινηθεί στο -1,5% του ΑΕΠ σε σχέση με τον στόχο του -1%. Ακόμα, η Κομισιόν εκτιμά ότι η ύφεση, που θα συνεχιστεί το 2013, θα οδηγήσει σε μείωση του πραγματικού ΑΕΠ κατά 4,2%, κάτι που "θα έχει περαιτέρω αρνητικές επιπτώσεις στα έσοδα από εισφορές κοινωνικής ασφάλισης", όπως σημειώνει ο Ευρωπαίος Επίτροπος.

Ακόμα ο Όλι Ρεν επισημαίνει ότι καταγράφεται "σημαντική υστέρηση στην εκτέλεση των κρατικών πρωτογενών ταμειακών δαπανών, ιδίως των λειτουργικών δαπανών και του προϋπολογισμού δημοσίων επενδύσεων", ενώ στο ζήτημα της φαρμακευτικής δαπάνης κι άλλων παροχών υγείας προβλέπεται υπέρβαση κατά 1 δισ. ευρώ της αρχικής πρόβλεψης, με αποτέλεσμα "οι πληρωτέοι λογαριασμοί σε φαρμακεία και ιδιωτικούς υγειονομικούς φορείς να έχουν αυξηθεί περίπου κατά 0,5% του ΑΕΠ".

"Η τρικομματική κυβέρνηση ξεπέρασε τον εαυτό της! Έκοψε μισθούς και συντάξεις περισσότερο από αυτό που η ίδια είχε προβλέψει στον προϋπολογισμό του 2012!" υπογράμμισε ο Ν. Χουντής τονίζοντας ότι "η Κομισιόν 'καρφώνει' την ελληνική κυβέρνηση και τις επιλογές της".

___________________________

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου