~

............................................... "Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"
Μαραθώνας είναι κωμόπολη της βορειοανατολικής Αττικής και έδρα του "Δήμος Μαραθώνος" ομώνυμου δήμου. Είναι από τους πιο ιστορικούς δήμους της Ελλάδας παγκοσμίως. Έγινε γνωστός από την "Μάχη του Μαραθώνα" ομώνυμη μάχη το Σεπτέμβριο του 490 π.Χ. μεταξύ Αθηναίων (Πλαταιών) και Περσών.
Πήρε την ονομασία της από τον τοπικό ήρωα Μάραθο. Αργότερα (στην αρχαιότητα) ιδρύθηκαν στην περιοχή και οι πόλεις "Προβάλινθος (δεν έχει γραφτεί ακόμα)" "Προβάλινθος" και "Τρικόρυθος (δεν έχει γραφτεί ακόμα)" "Τρικόρυθος" οι οποίες μαζί με το Μαραθώνα αποτέλεσαν την "Τετράπολη (δεν έχει γραφτεί ακόμα)" "Τετράπολη" της Αττικής. Από το Μαραθώνα προέρχονται οι όροι "Μαραθωνοδρόμος (δεν έχει γραφτεί ακόμα)" "Μαραθωνοδρόμος" και "Μαραθώνιος"
"Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια".

Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016

ΟΤΑΝ ΠΡΩΤΑ οι ίδιοι οι Πολίτες του Μαραθώνα αγαπήσουν και ασχοληθούν με ανιδιοτέλεια για το ΔΗΜΟ τους. Τότε και μόνο τότε πρόκειται να αλλάξει ο Μαραθώνας

ΟΤΑΝ ΠΡΩΤΑ οι ίδιοι οι Απλοί Πολίτες του Μαραθώνα αγαπήσουν τον Μαραθώνα, και ασχοληθούν με ανιδιοτέλεια για το ΔΗΜΟ τους. Τότε και μόνο τότε πρόκειται να αλλάξει ο Μαραθώνας. Χρυσές Συνταγές ΔΕΝ υπάρχουν.
ΔΕν υπάρχει κάποιο μαγικό Ραβδί ή κάποια Μαγική Συνταγή !!
Κανένας ΔΕΝ θα βοηθήσει τους Δημότες ΟΤΑΝ ΠΡΩΤΑ αυτοί δεν ωριμάσουν. Δεν πιστέψουν στο τόπο τους. Δεν έχουν την δυνατότητα να αναγνωρίσουν τους Σωστούς ανθρώπους από τους Τυχοδιώκτες.

Ο ΔΗΜΟΣ ΔΕΝ είναι ούτε Κρεματόριο, ούτε Κολοσσέο να προσφέρει κάθε είδους ΘΕΑΜΑΤΑ, και ιδιαίτερα ανθρωποθυσίες από το Σαλόνι του καναπέ. Δεν ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ να υπάρχουν ΗΛΙΘΙΟΙ, και ΜΑΓΚΕΣ. Ή πιο εξευγενισμένα Κορόιδα, και Χαζοί.
Ειλικρινά ΔΕΝ ξέρω τι γίνεται στο Δήμο Μαραθώνα, και πως ο ΔΗΜΟΣ λειτουργεί. ΕΣΕΙΣ, οι κάτοικοι θα ΠΡΕΠΕΙ να με ενημερώσετε εμένα που ζω στην αλλοδαπή. Εγώ έχω κάθε δικαίωμα να ψάχνω να δω τι συμβαίνουν ΚΑΙ σε άλλες χώρες. Εσείς, εκεί μου μένετε ΔΕΝ έχετε να μας ενημερώνετε με τα στραβά και με τα παράλογα του Δήμου, αν υπάρχουν. μπορεί ο Δήμος να λειτουργεί ρολόι. ΔΕΝ ΞΕΡΩ !!!
Βασικά πάντα έχουμε αυτούς που μας Αξίζουν γιατί εμείς τους βάλαμε στη θέση αυτή μέσα από την ψήφο μας.
Είμαστε ανώριμοι να δεχτούμε την αλήθεια, αλλά και δεν ξέρουμε πως να την διαχειριστούμε.
Συμπεριφερόμαστε χειρότερα και από τα Μικρά παιδιά. ( Να αυτός το έκανε ή αυτός το είπε )
Δεν δημιουργούμε ποτέ δικλίδες ασφαλείας ώστε να προλάβουμε τα λάθη μας και να μην εξαπαναληφθούν.

Δίνουμε λευκή ΕΠΙΤΑΓΗ στους κάθε Τυχοδιώκτες αυτοδιοικητικούς χωρίς να υπάρχει ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ. Υπάρχει άραγε ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ στα Οικονομικά του κάθε ΔΗΜΟΥ ?
Υπάρχει αναλυτικά βιβλίο εσόδων και εξόδων του εκάστοτε Δημάρχου ή Δημοτικού συμβούλου ??
Ξέρει κάποιος ΑΠΟ ΕΜΑΣ τι παρέλαβε κατά την απογραφή της πρώην Δημοτικής Αρχής η ΝΥΝ Δημοτική Αρχή ?
Γνωρίζουμε άραγε ο κάθε Δημοτικός Σύμβουλος τι ανέλαβε ΑΛΛΑ και τι παρέδωσε όσο διάστημα είχε ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ??????

Ανάλογα με τις αποφάσεις που πήρε πόσο ωφέλησε ή και ζημίωσε την Δημοτική ΑΡΧΗ ?????
Ποιος μπορεί άραγε ΟΛΑ αυτά τα ερωτήματα ΚΑΙ πολλά άλλα να μας απαντήσει ???????
Ποιος έχει αρμοδιότητα και ποιος ΟΧΙ ????????
Που υπάρχουν και σε ποιό πεδίο στην σελίδα του ΔΗΜΟΥ τα οικονομικά στοιχεία και οι αναλύσεις - ισολογισμοί κάθε οικονομικού έτους ??

Τι ευθύνες αναλογούν στην αντιπολίτευση ????
Κύριοι,
Μας αρέσει να μιζεριάζουμε και να ρίχνουμε τις ευθύνες στους άλλους.
Η κατάντια είτε του Δήμου μας, είτε της Χώρας μας οφείλετε ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ. Κανείς ΜΑΣ δεν μας φταίει.
Γιατί πάντα στο πείσω μέρος του μυαλού μας ΕΧΟΥΜΕ πάντα ΟΛΟΙ μας την ΣΚΕΨΗ. "Έχουν γνώση οι φύλακες και 'γω κορόιδο ΔΕΝ θα είμαι. ΟΤΑΝ μου δοθεί και εμένα η ευκαιρία θα κάνω και ΄γω τα ίδια "

Καλό ΣΑΣ ξημέρωμα Φίλοι μου Μαραθωνίτες
Ξέρω - Ξέρω πολλοί από εσάς με μισείτε αλλά ΔΕΝ πειράζει
ΚΥΡΙΑΚΟΣ Α. ΓΚΙΚΑΣ

Κυριακή 21 Αυγούστου 2016

ΧΥΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ - ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ !! Απευθύνομαι στους Συλλόγους της Περιοχής του Δήμου μου αλλά και σε ανθρώπους που θέλουν να μας βοηθήσουν.

Όλοι μαζί ως δημότες και πολίτες του Ιστορικού Δήμου Μαραθώνα έχουμε καθήκον και υποχρέωση να αγωνιστούμε και να μην επιτρέψουμε την καταστροφή της περιοχής που αγαπάμε και σεβόμαστε.....




                          Φίλες και Φίλοι του Ενιαίου Δήμου Μαραθώνα,

Απευθύνομαι στους Συλλόγους της Περιοχής του Δήμου μου αλλά και σε ανθρώπους που θέλουν να μας βοηθήσουν.

Μετά από "ατέλειωτα" ξενύχτια στη Γηραιά Αλβιώνα έψαξα και βρήκα ειδικούς Πανεπιστημιακούς στο θέμα που μπορούν να μας βοηθήσουν, ΚΑΙ ΝΑ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΟΥΝ ΜΕ ΣΟΒΑΡΟ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΜΙΑΣ και είναι ΕΙΔΙΚΟΙ στο ΘΕΜΑ ΜΕ ΣΟΒΑΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ.

Αν και με μεγάλη ΑΡΓΟΠΟΡΙΑ πάμε να δώσουμε στο θέμα του ΧΥΤΑ - ΧΥΤΥ μια άλλη διάσταση. Η νυν Δημοτική Αρχή έχει αφήσει το όλο θέμα στον αυτόματο. Εκτός, και αν πιστεύετε ό,τι το θέμα και του ΧΥΤΑ - ΧΥΤΥ θα μας το λύσουν οι Κινέζοι. Το Γραμματικό πάει να γίνει "ΔΡΑΜΑΤΙΚΟ" με μαθηματική ακρίβεια. Ο χρόνος είναι εναντίον μας.

Ζητώ ταπεινά την Βοήθεια ΣΑΣ, και δεν είναι μόνο Οικονομική αλλά σε όλα τα επίπεδα.
Και επειδή ένας κούκος ΔΕΝ φέρνει την Άνοιξη, όσο και να "Σκαλίζει" το θέμα.
Και επειδή ως γνήσιοι Μαραθωνήτες ΕΙΜΑΣΤΕ πολύ "Σκληροί" για να τους αφήσουμε να μας κάνουν ΟΤΙ Θέλουν.
Και επειδή η Μόλυνση σύνορα ΔΕΝ υπολογίζει, εκτός, και αν νομίζετε ότι η υπόθεση του ΧΥΤΑ - ΧΥΤΥ είναι υπόθεση μόνο του ΓΚΙΚΑ.
Και επειδή οι Πολιτικοί μας Άρχοντες άλλα μας λένε προεκλογικά, και άλλα κάνουν μετεκλογικά.
Είναι επίσης ένα πολύ καλό TEST να δούμε πως θα αντιδράσει η νυν Περιφερειακή Διοίκηση, και με ποια Τεχνάσματα στο όλο θέμα !!! Πάμε να δούμε και τους ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ της περιοχής μας ποιά στάση θα κρατήσουν... Καλά κελάηδιζαν όταν ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ στην αντιπολίτευση.
Δηλώστε παρακαλώ συμμετοχή όποιοι θέλετε να βοηθήσετε να δούμε τη στην ευχή θα κάνουμε, ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΟΒΑΡΟ ΘΕΜΑ.

Η βοήθεια των Συλλόγων της Περιοχής είναι απαραίτητη, καθώς και των όποιων ανθρώπων θέλουν να βοηθήσουν.


Οποιαδήποτε επικοινωνία στο kyriakosgkikas@yahoo.co.uk παρακαλώ


Με Εκτίμηση

ΚΥΡΙΑΚΟΣ Α. ΓΚΙΚΑΣ 
~~~~~~~~~~~~~~~
On Thursday, 16 June 2016, 11:56, 
Anastasios Stamou
 <stamou@central.ntua.gr> wrote:

Αγαπητοί κ. Γκίκα και κ. Δαμάσκο,
1.       Τεχνικό-επιστημονικό θέμα και δημοσιοποίηση της σχετικής Τεχνικής Έκθεσης.
1.1          Κάθε επιστήμονας έχει την υποχρέωση να παρέχει ως ειδικός σε συγκεκριμένα επιστημονικά θέματα την άποψή του στην Πολιτεία, όταν αυτό του ζητείται, χρησιμοποιώντας αποκλειστικά επιστημονικά κριτήρια, όπως π.χ. υφιστάμενες έρευνες και σχετικές δημοσιεύσεις, παραμένοντας ανεπηρέαστος από προσωπικές απόψεις και εξωτερικές παρεμβάσεις.
1.2               Κάθε επιστημονικό θέμα που αντιμετωπίζεται είναι συνήθως εστιασμένο και η διερεύνησή του υποβάλλεται με τη μορφή Τεχνικής Έκθεσης.   
Στη συγκεκριμένη Τεχνική Έκθεση δίνονται απαντήσεις στα ακόλουθα ερωτήματα: Θεωρείται η επιλεγείσα θέση από πλευράς υδρολογικής-υδραυλικής ως κατάλληλη; Επηρεάζει το έργο αρνητικά τη λειτουργία του υδρογραφικού δικτύου;, δηλ. δεν διατυπώνονται απόψεις για θέματα που αποτελούν αντικείμενα επιστημόνων άλλων ειδικοτήτων, όπως π.χ. για τις διάφορες τεχνολογίες επεξεργασίας απορριμμάτων.
1.3               Κάθε επιστημονική εργασία πρέπει να δημοσιοποιείται. Η σχετική Τεχνική Έκθεση βρίσκεται  ανηρτημένη σε ιστοσελίδα  του ΕΜΠ (http://www.itia.ntua.gr/en/projinfo/166/).  
1.4               Κάθε ενδιαφερόμενος πολίτης δικαιούται να ζητήσει συνάντηση με το συγγραφέα της Τεχνικής Έκθεσης, στην οποία μπορεί να  ενημερωθεί σχετικά. Η πρακτική αυτή εφαρμόζεται στο ΕΜΠ .
2.       Δημοσιοποίηση και υποστήριξη διαφορετικής άποψης στο θέμα.
2.1          Σε κάθε τεχνικό-επιστημονικό θέμα υπάρχουν ενδεχομένως και διαφορετικές ή αντίθετες απόψεις, οι οποίες τεκμηριώνονται πάλι με σοβαρό και επιστημονικό τρόπο από ειδικούς στο θέμα.
Οι απόψεις αυτές μπορεί να δημοσιοποιούνται με οιοδήποτε πρόσφορο μέσο, όπως π.χ. σε ένα φόρουμ, και να ακολουθεί  συζήτηση που στο τέλος μπορεί να εκλαϊκεύεται διατυπώνοντας πρακτικά συμπεράσματα, ώστε οι απόψεις να γίνουν κατανοητές από τους ενδιαφερόμενους μη-ειδικούς στο θέμα. Είναι ευνόητο ότι η συμμετοχή σε ένα φόρουμ προϋποθέτει την ύπαρξη συνθηκών σοβαρότητας και αξιοπρέπειας σε αυτό.  
2.2               Η υποστήριξη της διαφορετικής άποψης και η δημόσια προβολή της  πρέπει να γίνεται σε κόσμιο επίπεδο. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, η χρησιμοποίηση προσβλητικών εκφράσεων και επιπλέον η αποστολή τους με emails σε σειρά παραληπτών
ü   πρακτικά απομακρύνουν τους ενδιαφερόμενους από το πραγματικό αντικείμενο συζήτησης,
ü   προσβάλλουν τους συμμετέχοντες επιστήμονες και το ΕΜΠ, και
ü   βλάπτουν τελικά το σκοπό της οιασδήποτε καλοπροαίρετης ομάδας που υποστηρίζει την αντίθετη άποψη.
Κοινοποιώ το παρόν στη Νομική Υπηρεσία του ΕΜΠ.
Με εκτίμηση.
 ΑΣτάμου
Professor Anastasios I. Stamou
National Technical University of Athens 
5 Heroon Polytechniou Str., 15780 Athens, Greece.
tel.: +30 210 772 2809,   fax: +30 210 772 2814, mob.: +30 693 6718922
_______________
Πηγή Κ.Γ

Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016

¨Έντεκα (11) χρόνια μετά την τραγωδία του «Ήλιος»

Συναισθηματική φόρτιση ......


Σε φορτισμένο συναισθηματικά κλίμα τελέστηκε την Κυριακή το ετήσιο μνημόσυνο για τα θύματα της αεροπορικής τραγωδίας της «ΗΛΙΟΣ» στο Γραμματικό, στο σημείο συντριβής του αεροπλάνου.

Έντεκα χρόνια μετά το αεροπορικό δυστύχημα, συγγενείς και φίλοι των 121 θυμάτων (115 επιβατών και 6 μελών του πληρώματος) βρέθηκαν στον Ιερό Ναό της Παναγίας που χτίστηκε στον τόπο του δυστυχήματος στη μνήμη τους, για να αποτίσουν φόρο τιμής στους δικούς τους ανθρώπους που έφυγαν τόσο άδικα.
Στο ενδέκατο αυτό μνημόσυνο χοροστάτησε ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Κηφισιάς π. Νικάνωρ Καραγιάννης. Μετά την επιμνημόσυνη δέηση, τελέσθηκε τρισάγιο στο σημείο της συντριβής του αεροσκάφους.
Την Περιφέρεια Αττικής εκπροσώπησε ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου, ενώ παραβρέθηκαν επίσης ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αθήνα Κυριάκος Κενεβέζος και εκπρόσωποι του Δήμου Μαραθώνα.
Το Boeing 737-31S των Κυπριακών αερογραμμών Helios Airways που εκτελούσε την πτήση 522 από την Λάρνακα της Κύπρου με προορισμό την Πράγα (Τσεχία) με ενδιάμεση στάση στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στην Αθήνα, συνετρίβη στις 14 Αυγούστου 2005 στις 12:04 στο Γραμματικό Αττικής, οδηγώντας στον θάνατο 121 ανθρώπους.

______________